Consultantul lui Liviu Dragnea, promovat de Viorica Dăncilă. Cine este Liviu Alexa, numit președinte al PSD Cluj

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
Liviu Alexa
FOTO: Facebook/ Liviu Alexa

În ședința de miercuri a Comitetului Executiv Național, liderii PSD au decis să îl numească președinte interimar al Organizației PSD Cluj pe Liviu Alexa, patron de media și ex-consultant al lui Liviu Dragnea. Acesta vine în locul deputatului Horia Nasra, sancționat pentru rezultatul prost de la alegerile europarlamentare.

Liviu Alexa este unul dintre jurnaliștii care îl consiliau pe fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea. De altfel, firma lui Liviu Alexa apare pe statele de plată ale partidului. PSD a plătit începând cu anul 2016, din subvenția de la stat, aproximativ 430 000 de lei către firma Pagina Ciudatului SRL, deținută de Liviu Alexa.

Alexa deține postul de televiziune NCN și site-ul Ziar de Cluj. Odată cu numirea sa, Liviu Alexa a transmis și un mesaj pe pagina sa de Facebook care face referire la politica editoriala a trustului pe care îl deține.

„Politica editorială nu se schimbă. Nu încercați să speculați nimic.”, a scris Alexa.

Conform unor surse participante la ședința CEx, propunerea lui Liviu Alexa pentru preluarea Organizației PSD Cluj a fost făcută chiar de Vorica Dăncilă. Au fost însă discuții aprinse între liderii partidului în privința acestei desemnări, fiind unele voci care au sesizat tocmai favorurile financiare făcute de partide către Alexa. În cele din urmă, numirea sa a fost însă votată de majoritatea membrilor CEx. După ședință, Viorica Dăncilă a anunțat și motivul pentru care l-a schimbat pe fostul președinte PSD Cluj, Horia Nasra.

„Am luat în discuţie organizaţia PSD Cluj, unde am numit un nou preşedinte interimar, în locul lui Horia Nasta, având în vedere rezultatul foarte slab obţinut atât pe municipiu, cât şi pe judeţ. L-am numit ca preşedinte interimar pe Liviu Alexa şi sperăm ca la Cluj rezultatul să fie mult mai bun”, a declarat Viorica Dăncilă la finalul ședinței CEx.

"Doamna preşedinte Viorica Dăncilă arată prin numirea mea că PSD este un partid viu, dornic să se reformeze şi să se îndrepe către tineri. Pe mine m-a convins un singur lucru, care e şi cel mai important. Atunci când doamna Dăncilă m-a chemat să îmi facă propunerea, mi-a spus 'Liviu, ai o singură misiune imedată, sa ştergi toate blaturile şi înţelegerile transpartinice ale PSD-ului la Cluj, tot ce a împiedicat acest partid să respire”, a declarat Liviu Alexa după numire, conform site-ului Ziua de Cluj.

Ce spunea Liviu Dragnea de Liviu Alexa

Într-un interviu din luna mai, la Antena 3, pe atunci președintele PSD, Liviu Dragnea declara despre Liviu Alexa că „nu s-a aliniat să-l pupe în fund pe Iohannis (...)  E un om din Cluj care are personalitatea lui. Și scrie. Scrie, vorbește, adică are curaj."

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri