Cristian Popescu Piedone îşi va putea relua mandatul de primar al Sectorului 5 al Capitalei

Data actualizării: Data publicării:
Cristian Popescu Piedone îşi va putea relua mandatul de primar al Sectorului 5 al Capitalei.
Cristian Popescu Piedone. FOTO: Inquam Photos

Subprefectul Bucureştiului Diana-Anca Artene a semnat ordinul privind lipsa motivelor care să justifice menţinerea încetării mandatului de primar al Sectorului 5 al lui Cristian Popescu Piedone, a anunţat Prefectura Capitalei. Piedone îşi va putea relua mandatul de primar al Sectorului 5 al Capitalei, transmite Agerpres.

Subprefectul a luat act de dispozitivul deciziei de miercuri pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a constatat lipsa motivelor de fapt şi de drept care să justifice menţinerea încetării de drept a mandatului de edil al lui Cristian Popescu Piedone.

Acest ordin va fi comunicat, în cursul zilei de vineri, lui Cristian Popescu Piedone, Consiliului Local al Sectorului 5, Ministerului Afacerilor Interne şi Autorităţii Electorale Permanente, mai precizează sursa citată.

Cristian Popescu Piedone a fost eliberat miercuri din închisoare. Judecătorii i-au admis o cale extraordinară de atac în dosarul Colectiv. Decizia este definitivă.

Acesta a fost condamnat în 2022 de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu, pedeapsă scăzută la jumătate faţă de condamnarea de 8 ani şi 6 luni de închisoare pe care o luase la Tribunalul Bucureşti. Pe lângă scăderea la jumătate a pedepsei, Piedone a fost scos şi de pe lista inculpaţilor care trebuie să plătească daune de zeci de milioane de euro către victimele incendiului.

Piedone a fost acuzat că a semnat acordurile şi autorizaţiile de funcţionare a clubului Colectiv într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispoziţiile privind controlul după emiterea autorizaţiilor.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri