CTP îl critică dur pe Tudose pentru declarația cu „fluturatul lângă steag”

Data actualizării: Data publicării:
alt ctp

Am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag”. Aceasta este declarația premierului Mihai Tudose care l-a indignat pe jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

„Cum să faci o asemenea declarație? Ce poate să însemne să fluturați? Să fiți spânzurați. Cum se poate să faci o asemenea declarație? Asta se duce în toată lumea. UDMR și partidele respective au făcut o mișcare politică. Au spus: noi vrem să discutăm cu majoritatea autonomia regională, teritorială, locală și culturală. Poți să nu fii de acord cu așa ceva și, firește, nu e niciun român – cred – de acord cu așa ceva”. Dar asta este o declarație politică, făcută în termeni civilizați”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Răspunde domnul Tudose: vă spânzur dacă ridicați steagul secuiesc. Dacă ar fi încălcată Constituția, dacă ar fi încălcate legile țării prin arborarea unui drapel, asta se rezolvă prin spânzurare? Se rezolvă de către organele statului, conform legii, se face anchetă, există tribunal, justiție. Cum adică vine premierul și spune: vă spânzur eu pe toți? Așa ceva n-am auzit nici în ultimii ani ai lui Ceaușescu, când se bătea monedă foarte mult pe ruși și pe maghiari. Ca să acoperi situația internă, se bătea monedă pe dorința maghiarilor de a ne lua Ardealul și a rușilor de a intra peste noi. Nu știu unde o să ducă domnul Tudose această guvernare după o asemenea declarație. Mă întreb ce parteneriat, ce discuții mai poate avea în Europa domnul prim-ministru al României după o asemenea declarație. Dânsul nu gândește?”, a adăugat jurnalistul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri