CTP, întrebare pentru telespectatori: O vedeți pe Firea dând ordin ca Timișoara să fie rasă de pe fața pământului, ca Elena Ceaușescu?

Data actualizării: Data publicării:
gabriela firea nervi

Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 criza de nervi și țipetele Gabrielei Firea de la recenta ședință de la Primăria Capitalei. Gazetarul începe discuția cu o întrebare pentru telespectatori: „O vedeți pe doamna Gabriela Firea dând ordin ca Timișoara să fie rasă de pe fața pământului, așa cum dădea Elena Ceaușescu exact acum 30 de ani?”. În plus, Cristian Tudor Popescu spune că „ce vedem în imagini, dincolo de schimele și grimasele doamnei Firea, este o diversiune”.

Cristian Tudor Popescu: Eu aș pune o întrebare – și dumneavoastră (Alina Manolache, realizatorul emisiunii „Cap limpede” - n.red.) și telespectatorilor. Nu trebuie să dați un răspuns pe loc... Să meditați la această întrebare: O vedeți pe doamna Gabriela Firea dând ordin ca Timișoara să fie rasă de pe fața pământului, așa cum dădea Elena Ceaușescu exact acum 30 de ani?

Aceasta este întrebarea. Dacă o vedeți, sau nu?

Ce vedem în imagini, dincolo de schimele și grimasele doamnei Firea, este o diversiune.

Doamna Firea vorbește de corupție. Nu a acuzat-o nimeni de corupție. Asta a inventat-o pe loc doamna Firea, ca să poată să zbiere la cei din sală și ca să o acuze din senin, din iarbă verde, ca de obicei, fără niciun fel de probe - așa cum aici, la Digi24 spune că organizația „Dăruiește viața” e condusă de Vlad Voiculescu, că acele două doamne sunt paravanul pentru Vlad Voiculescu... Bineînțeles, fără niciun fel de argument, și atâtea și atâtea ziceri ale doamnei Firea, aia cu casca în ureche cu Klaus Iohannis, pe care le lansează fără să clipească. 

Aici nu era vorba de corupție. Era vorba de oportunitatea și posibilitatea construirii unui spital. Cu răceala, cu cinsimul... că are un sânge rece formibadibl această doamnă, dânsa folosește un sentiment extrem delicat și de ascuțit... E vorba de oamenii care suferă, de oamenii bolnavi, de spital... Folosește sentimentul ca măciucă. Măciucă electorală, ca să dea în guvernul liberal aflat la putere acum. Apare cu acest spital, răsărit din pământ, un fel de zgârie-nori. Am reținut - cu heliport, a zis doamna. Cu heliport, aterizează elicopterele acolo. A vorbit despre așa ceva doamna aceasta în toată perioada guvernării pesediste? A năvălit peste Guvernul Dăncilă doamna Firea să ceară de trei ori, de patru ori cât e bugetul alocat Primăriei? Să ceară 1,5% din PIB? 

Și cu ce justificare - că Bucureștiul dă cel mai mult la buget, și atunci că primească pe măsură. Pe lângă faptul că este de un cinism feroce, este și iresponsabilă. Gândiți-vă ce face cu această zicere. Vasăzică toate orașele mari din țară, pentru că sunt mari, că nu a făcut Firea Bucureștiul capitală... De ce dă Bucureștiul bani mulți? Pentru că e Capitală, pentru că aici sunt slujbe, aici șomajul este minim, aici sunt salariile cele mai mari... Nu din meritul doamnei Firea, ci pentru că pur și simplu e capitală. La fel Clujul, Constanța...

Și atunci ce să facem?, zice doamna Firea... la fiecare să le dăm 1,5 la sută din PIB. Înseamnă cu niciun alt oraș mai mic nu poate să se mai dezvolte vreodată, pentru că așa ne spune doamna Firea.  

Mai face ceva doamna Firea. A acuzat-o pe o doamnă arhitect, venerabilă, care nici măcar nu era de la liberali. Era de la ALDE, viceprimar. Ca și în cazurile celelalte, nicio dovadă, absolut nicio dovadă. A acuzat-o că a vrut să-l aducă pe unul Tănăsescu, un arhitect care cerea zece milioane de euro și un milion de euro pentru el, ca să proiecteze spitalul. 

Vedeți cum folosește și cifrele doamna? Ca să-și șteargă, aproape să etufeze miliardul de euro. Deci vorbește de zece milioane - cică cerute -, bineînțeles fără nicio dovadă, de respectivul arhitect pe care l-ar fi adus viceprimarul, și ea cere un miliard de euro. Vrea să ascundă miliardul sub cele zece milioane... corupție, trafic de influență... Foarte bine face doamna arhitect că o dă în judecată, o cheamă în instanță. 

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri