Sari la conținut
News Alert

D. Cioloș a explicat retragerea C. Guseth de la Justiție: Nu am de ascuns lucruri când iau decizii

Votul de astăzi cred că ne dă legitimitatea să facem ceea ce ne-am propus în programul de guvernare și chiar mai mult decât atât, pentru că așa cum am spus la întâlnirile cu grupurile parlamentare, pentru orice proiect important Guvernul va avea pe de o parte consultări cu Parlamentul în faza de pregătire, pentru a începe să construim majoritățile, dar în același timp vrem să punem la punct un dispozitiv care, pentru aceste proiecte importante, să avem și consultări și dezbateri publice. Este un mecanism nou pe care vrem să-l dezvoltăm”

Întrebat dacă a început cu stângul în privința programului de guvernare și a propunerii și retragerii a doi miniștri, Dacian Ciolos a răspuns că nu și a argumentat că „eu cred că dacă n-aș fi făcut ce am făcut ați fi putut spune că am început cu stângul.”

Eu sunt un om deschis, clar, transparent, nu am de ascuns lucruri atunci când trebuie să iau anumite decizii și am considerat că e important ca acest Guvern să plece de la început cu o legitimitate clară, așa că atunci când am considerat că trebuie să iau anumite decizii, le-am luat”, a precizat el.

Dacian Cioloș a mai răspuns că „întotdeauna am luat decizii singur în aceste zile”.

Singur mi-am asumat acest Guvern, de-acum înainte vom fi o echipă. Eu am încredere în doamna Cristina Guseth, o cunosc, pentru că altfel nu aș fi propus-o, probabil că din cauza emoțiilor, a unor tensiuni din sală... observația mea a fost că nu a convins, dincolo de calitățile și competențele pe care știu că doamna Guseth le are. E foarte important ca ministrul Justiției să aibă încrederea partenerilor cu care lucrează, inclusiv a Parlamentului. Am avut o discuție cu dânsa și de comun acord am luat această decizie”, a mai spus Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș a anunțat cu această ocazie și că prima ședință de Guvern condusă de el va avea loc mâine.

Guvernul Cioloș a primit 389 voturi „pentru”, alți 115 au votat „împotrivă”. Au fost două abțineri. 

Pe aceeași temă