Dacian Cioloș: Domnule Dragnea, recunoașteți public că nu mai controlați Guvernul

Data actualizării: Data publicării:
CIOLOS DRAGNEA AGERPRES
Foto: Agerpres

Dacian Cioloș îl critică pe președintele PSD pentru afirmațiile făcute în legătură cu propunerile de modificare a legilor Justiției, lansate ieri de ministrul Tudorel Toader. Fostul premier îi cere lui Liviu Dragnea să se delimiteze de reforma din Justiției și Tudorel Toader să-și prezinte demisia sau să recunoască că nu mai controlează Guvernul.

CIOLOS DRAGNEA AGERPRES-1
Foto: Agerpres

Domnul Dragnea ne ceartă că ne-am grăbit să criticăm propunerile de modificare ale legilor justiției. Da, numai dumnealui a fost cel cumpătat... noi, toți ceilalți, în frunte cu președintele țării, cu procurorul general, cu judecătorii, ne-am agitat copilărește, fără să înțelegem ordinea lucrurilor. Au fost enunțate câteva principii, spune dumnealui, nimic grav în asta, de ce atâta agitație, nu-i așa?!”, arată fostul premier într-un mesaj pe Facebook.

„Păi nu dumneavoastră, domnule Dragnea, i-ați cerut ministrului Toader să vină mai repede cu pachetul pe Justiție? Nu dumneavoastră spuneați în iarnă că nu știți nimic despre Ordonanța 13? Nu este acesta guvernul care implementează la literă programul PSD? Eu zic așa, domnule Dragnea: ori spuneți răspicat că domnul Toader a lansat o enormitate, care nu este susținută de PSD - și atunci trebuie să demisioneze, ori recunoașteți public că nu mai controlați Guvernul și atunci colegii dumneavoastră de partid vor ști mai bine ce să facă. Dacă domnul Toader are legitimitate pentru că este susținut politic, cine îl susține trebuie să-și asume ceea ce dumnealui prezintă public de la pupitrul de ministru”, continuă Dacian Cioloș.

Fostul premier îi mai transmite liderului PSD că „dacă vi se întâmplă să mai uitați, dumneavoastră vorbiți în calitate de lider al Coaliției de guvernare, iar domnul Toader în calitate de ministru al Guvernului României. Repet: al Guvernului României - o țară europeană, care respectă separarea puterilor în stat și independența justiției. Un stat de drept.”

„Dacă în iarnă nu s-ar fi "agitat" și n-ar fi ieșit în stradă sute de mii de oameni, justiția, lupta împotriva corupției ar fi fost schilodite. Acum, când încercați din nou să vulnerabilizați statul de drept, să puneți justiția sub control politic, nu vă așteptați, bănuiesc, ca oamenii să stea liniștiti, la locurile lor - ca să parafrazez un citat celebru și de tristă amintire - și să vă primească propunerile cu aplauze?!”, încheie Dacian Cioloș.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat, joi, reacţiile generate de modificările la legile justiţiei anunţate de către ministrul Tudorel Toader, apreciind că „s-au grăbit toţi, inclusiv preşedintele” şi spunând că reacţia instantanee la nişte propuneri enunţate i se pare o abordare ori pur personală, ori superficial.

Întrebat dacă ştia de propunerile pe care le-a anunţat ministrul Toader, liderul PSD a răspuns: „Nu, nu ştiam. Ştiam doar că va ieşi pe 23 august. Am stat deoparte şi foarte bine am făcut”.

Chestionat care a fost prima sa reacţie faţă de modificările anunţate, liderul PSD a spus că el nu reacţionează imediat, nu se năpusteşte.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Singurul loc din România unde Marea Neagră se unește cu Delta Dunării. E unic în Europa, te vrăjește cu...
Digi FM
Părinții, marii absenți de la nunta lui Denis Drăguș. Tatăl atacantului, mesaj sfâșietor
Pro FM
Cine sunt părinții lui Nick Carter și cum și-au crescut copiii. Trei dintre frații artistului au murit de...
Film Now
Eric Roberts, despre sora lui, Julia Roberts: „Nu am voie să vorbesc despre ea!” Actorul s-a arătat extrem de...
Adevarul
Cod roșu de caniculă: oamenii leșină pe stradă din cauza temperaturilor de coșmar. Inclusiv tinerii sunt...
Newsweek
VIDEO Momentul în care un Suhoi Superjet al Rusiei de 50.000.000 se prăbușește. A durat 8 secunde
Digi FM
Adda, despre un moment tensionat cu CRBL: “Mi-a zis ‘nu mai urci pe scenă că nu mai vreau eu'”
Digi World
Deşertul Atacama din Chile, cel mai arid din lume, a fost acoperit de flori. Cum se explică fenomenul
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Film Now
Antonio Banderas a crescut-o 20 de ani, ea îi e și astăzi aproape. Dakota Johnson, poză dulce cu tatăl...
UTV
Adda a trecut printr-un moment stanjenitor din cauza lui CRBL. "Mi-a zis: 'nu mai urci pe scena, ca nu mai...