Dacian Cioloș îl contrazice pe Dan Barna: ”Trebuie să punem un guvern competent. Să nu mai așteptăm un an de zile.”

Data actualizării: Data publicării:
dacian-ciolos-dan-barna-usr-plus-inquamphotos-george-calin (2)
FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a declarat miercuri, în direct la Digi24, că Alianța USR-PLUS este gată să își asume guvernarea. Declarația sa vine în contextul în care marți, președintele USR, Dan Barna a declarat că partidul său nu va intra la guvernare, dacă moțiunea de cenzură va fi adoptată de Parlament. „Nu vom da înapoi. Noi suntem gata să ne asumăm guvernarea, conducerea României, pentru a o pune pe o direcție sănătoasă.”, a declarat Dacian Cioloș.

De asemenea, liderul PLUS susține că actualul guvern nu trebuie să mai rămână la putere până la alegerile parlamentare de anul viitor.

„România trebuie condusă, trebuie guvernată. Când ai un proiect clar se găsesc soluții. Dar hai să punem situația altfel, cum va arată țara peste un an de zile. Trebuie să punem un guvern competent. Să nu mai așteptăm un an de zile.”, a declarat Dacian Cioloș.

Fostul premier susține totuși că experiența anului 2016, când guvernul său nu a putut să facă mari reforme pentru că nu avea o majoritate clară în Parlament, nu trebuie repetată.

„Am învățat din experiența anului 2016 și nu voi mai repeta aceste lucruri. Faptul că am acceptat să guvernăm fără o majoritate clară în Parlament pentru o reformă. (...)Trebuie să ne așezăm la masă pentru a discută. Dar prima etapă este ca acest guvern să plece. După ce acest guvern va pica sunt multiple soluții pentru guvernare.”, a spus Dacian Cioloș.

Marți, Dan Barna a spus că USR va vota moțiunea de cenzură însă nu va intra la guvernare.

USR va susține parlamentar variantele de guvern generate după căderea guvernului PSD. Va fi un guvern de tranziție, care nu va putea să angajeze reformele mari. Poziția noastră e tranșantă acum. Participarea la guvernare presupune legitimitatea din partea cetățenilor. (...) Ideea că am putea guverna alături de Tăriceanu și Ponta e de neacceptat pentru electoratul nostru”, a spus Barna.

Dacian Cioloș este desemnat premierul Alianței USR-PLUS. 

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri