Dacian Cioloș a vorbit cu Emmanuel Macron despre comisarii europeni: „Nu dau niciun cec în alb nimănui”

Data actualizării: Data publicării:
dacian ciolos emmanuel macron fb ciolos
Dacian

Preşedintele grupului Renew Europe din Parlamentul European (PE), Dacian Cioloş, a anunţat într-o postare pe Facebook, că a discutat marţi, la Paris, cu preşedintele francez Emmanuel Macron despre „priorităţile politice” ale grupului şi despre „comisarii propuşi să facă parte din echipa” preşedintelui desemnat al Comisiei Europene (CE), Ursula Von der Leyen.

Dacian Cioloș: „Astăzi și ieri, la Paris, am avut discuții politice consistente cu președintele Emmanuel Macron, cu premierul Edouard Philippe, dar și cu liderul En Marche, Stanislas Guerini. Aceasta a fost prima dintr-o serie de întâlniri cu liderii de stat și de guvern și cu liderii politici care fac parte din grupul politic Renew Europe cu care voi avea discuții în următoarele săptămâni.

Cu președintele Macron am discutat prioritățile politice ale grupului, inițiativa organizării unui summit Renew în această toamnă, dar și despre comisarii propuși să facă parte din echipa Von der Leyen și audierile acestora în Parlamentul European.

Ca să fie clar și pentru cei care încă mai au dubii, în privința comisarilor nominalizați nu am dat și nu dau niciun cec în alb nimănui. Reînnoim Europa este un grup bazat pe integritate, principii, valori și angajament proeuropean.

Evaluarea tuturor comisarilor desemnați, inclusiv a celor aparținând Grupului Renew Europe, pe care îl conduc, va avea la bază trei criterii fundamentale: angajamentul față de valorile europene, integritatea și posibilele conflicte de interese, competența și viziunea în privința portofoliilor pe care le vor conduce. Aceste criterii vor fi aplicate în aceeași măsură tuturor candidaților, indiferent dacă fac parte din familia noastră politică sau nu și indiferent de statul membru care i-a propus”.

Dacian Cioloș: Vă asigur că vom trata în mod egal toți candidații pentru un post de comisar european

Președintele grupului Renew Europe, Dacian Cioloș, a dat asigurări că toți candidații pentru un post de comisar european vor fi tratați în mod egal, indiferent de naționalitate. „Legat de poziția mea față de candidatul francez Sylvie Goulard, menționată într-un articol din Politico, precizez că vorbele mele nu au fost citate cu ghilimele. Eu am declarat că doamna Goulard trebuie să fie tratată la fel ca doamna Plumb”, a precizat fostul premier.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri