Dacian Cioloș, întâlnire cu Greta Thunberg: Chiar dacă tonul folosit pare mai ascuțit, avem nevoie de reducerea poluării

Data actualizării: Data publicării:
Dacian Cioloș, Greta Thunberg
FOTO: Facebook/ Dacian Cioloș

Dacian Cioloș, europarlamentar și liderul PLUS, s-a întâlnit, joi, în Parlamentul European, cu activista de mediu Greta Thunberg, în ziua în care aceasta a adresat primul ei mesaj pentru România.

„Mi-a făcut plăcere să discut astăzi, la Parlamentul European, cu Greta Thunberg și colegii ei. Apreciez lupta lor pentru un mediu mai curat și o dezvoltare durabilă a planetei.

Chiar dacă uneori tonul folosit pentru a atrage atenția asupra acestor probleme pare mai ascuțit, știm cu toții că e nevoie de reducerea drastică a poluării și de gestionarea mai înțeleaptă a resurselor.

Ca om care și-a dedicat o mare parte din viață agriculturii, împărtășesc multe dintre îngrijorările tinerei generații și îi admir curajul”, a scris pe Facebook Dacian Cioloș.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Greta Thunberg, cea mai cunoscută activistă de mediu, a lansat, joi, primul mesaj adresat românilor. Ea le cere acestora să fie uniți împotriva tăierilor ilegale de copaci. „Ne vedem în stradă”, spune activista de 17 ani.

Greta Thunberg s-a aflat în aceste zile la Bruxelles, acolo unde a criticat planul Comisiei Europene de atingere a neutralităţii climatice europene în 2050. Ea spune că „Planul Verde” propus de Comisie dă lumii sub 50% şanse de a limita încălzirea globală.

Bună, numele meu este Greta Thunberg şi sunt o activistă pentru mediu din Suedia. Vă îndemn să vă alăturaţi mişcării Fridays for Future din România şi să o sprijiniţi. Fiţi uniţi împotriva tăierilor ilegale de copaci şi împotriva distrugerii planetei noastre. Avem o singură planetă şi trebuie să o protejăm. Trebuie să protejăm ecosistemele, biosfera şi natura. Ne vedem în stradă!”, le-a transmis românilor Greta Thunberg.

Mesajul activistei suedeze vine în contextul celei mai mari tăieri ilegale de arbori din România. Este vorba despre copaci de pe 340 de hectare de la Ocolul Sighet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri