Dan Şova demisionează din Guvern. "Voi face tot ce pot pentru a aduce la Cotroceni un om tânăr, un camarad, un om care înţelege ce vor românii"

Data publicării:
dan sova - 5669778-Mediafax Foto-Octav Ganea-1

 

Cu patru luni înainte de alegerile prezidenţiale, vă anunţ intenţia mea de a demisiona, de a mă retrage din fruntea Ministerului Transporturilor şi din Guvern, singurul motiv al dorinţei mele este acela de a mă afla în prima linie a bătăliei electorale care urmează pentru funcţia de preşedinte al României.

Este o bătălie foarte importantă, dacă ne uităm la ultimii zece ani de mandat dezastruos al lui Traian Băsescu. Aceste alegeri sunt decisive pentru cum va arăta România în următorii 10 ani. Îmi pasă de direcţia României şi voi face tot ce îmi stă în putinţă ca în aceste 4 luni să aducem la Cotroceni un om tânăr, un camarad, care înţelege ce vor românii şi care a demonstrat că are un proiect pentru România fundamental diferit de ce s-a întâmplat în ultimii ani”, a declarat Dan Şova. 

"Cred că până în 16 noiembrie, cel mai important obiectiv politic este câştigarea preşedinţiei pentru candidatul PSD, celelalte trecând în plan secund.

L-am informat pe premier, nu pot să mă aflu şi în fruntea unui minister foarte dificil şi în avangarda campaniei care urmează. Am decis ca până în 16 noiembrie să mă dedic integral acestui obiectiv fundamental pentru România şi pentru PSD", a adăugat Şova.


El a fost numit în luna martie ministru al Transporturilor după ieşirea PNL de la guvernare şi a condus anterior Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine.

Fost avocat, asociat al Casei "Şova şi Asociaţii", Şova este doctor în drept, membru PSD din 2003 şi senator din 2008.

Şova este vicepreşedinte al PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri