Sari la conținut

Dan Șova, reprimit în PSD. Cătălin Ivan, înlocuit de la șefia PSD Sector 1

Dan Șova fusese exclus din PSD în 27 noiembrie 2014. Aceeaşi măsură a fost luată atunci cu privire la Mircea Geoană şi Marian Vanghelie.

Chiar după excludere, președintele PSD Victor Ponta a spus despre  Mircea Geoană, Dan Șova și Marian Vanghelie că membrii CEx care au votat pentru acest lucru „au considerat că este un moment în care fiecare trebuie să meargă pe drumul lui”.

Am hotărât că avem nevoie de o echipă coezivă pentru a merge mai departe”, a spus el. Președintele PSD a spus că el este cel care a făcut propunerile de excludere. Victor Ponta a precizat însă că partidul are nevoie de un proiect nou, care să răspundă așteptărilor românilor.

Cred că trebuie mai mult decât o schimbare de oameni. Trebuie o schimbare de atitudine”, a spus el.

Cei trei au fost excluși deoarece au fost acuzați că au făcut jocuri în partid pentru a prelua puterea și nu din cauza declarațiilor pe care le-au făcut, spuneau surse din partid.

Dan Șova a fost singurul care nu a contestat decizia Comitetului Executiv. Accept sancțiunea care mi-a fost aplicată, e justificată, am încălcat principiul unității partidului. Îmi asum greșeala făcută”, a spus el atunci, la ieșirea de la ședința Comitetului Executiv al PSD.