Dăncilă: „A existat o concentrare exclusivă pe lupta anticorupție, iar cea împotriva criminalității a rămas în plan secund”

Data actualizării: Data publicării:
dancila se roaga de iohannis sa ii numeasca ministrii
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri seară, că se va implica personal în reforma sistemului de protecție al statului, anunțând în acest context o listă cu zece măsuri „imediate” ce au fost luate în ultimele zile, în contextul crimelor de la Caracal.

„Voi urmări și voi coordona toate eforturile de eradicare a acestor fenomene. Fără milă, fără menajamente, fără compromisuri și fără amânări, declar război împotriva criminalității!”, a spus premierul, într-o declarație de presă.

Virica Dăncilă a adăugat că „aceste probleme nu sunt de ieri sau de azi, trenează de ani de zile și nu putem vorbi de nevinovați”.

„Vinovați sunt toți cei care au putut să facă ceva și nu au făcut. A existat până acum o concentrare exclusivă pe lupta anticorupție, iar lupta împotriva criminalității a rămas în plan secund. Nu putem accepta acest lucru. Lupta împotriva corupției trebuie să continue, dar trebuie să o canalizăm - din zona de spectacol și de alocare exclusivă de resurse și atenție - către zona de prevenție, către instituirea unor mecanisme care să controleze și să prevină acest fenomen. Iar primul lucru pe care trebuie să-l protejăm este viața”, a spus Dăncilă.

Redactor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri