Dăncilă: „Sunt îngrijorată că pot fi făcute probe pentru un prim-ministru”

Data actualizării: Data publicării:
180129_PARLAMENT_VOT_GUVERN_DANCILA_010_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a intrat miercuri seară în rândul liderilor și membrilor PSD care acuză DNA, mai mult sau mai puțin voalat, în contextul acuzațiilor făcute de fostul deputat Vlad Cosma, potrivit căruia un procuror de la DNA Ploiești ar fi fabricat probe.

Viorica Dăncilă a fost întrebată miercuri seară, după ședința CEx a PSD, dacă Laura Codruța Kovesi mai poate conduce DNA.

„Nu cred că pot eu să spun dacă cineva poate sau nu mai poate conduce DNA. Pentru mine este importantă că cetățenii trebuie să aibă continuare în instituțiile statului, trebuie să aibă încredere în justiție. Nu trebuie să acuzăm întreaga justiție, dar trebuie să redăm credibilitatea oamenilor în justiție. Eu, ca prim-ministru, sunt îngrijorată și nu mă simt confortabil în momentul în care am văzut că pot fi făcute probe pentru un prim-ministru”, a spus Viorica Dăncilă.

Întrebată de un jurnalist dacă poate să aibă un dosar la DNA în acest context, premierul a răspuns că „orice e posibil”. „Dacă există un precedent poate exista și al doilea precedent”, a adăugat ea.

De asemenea, Dăncilă a mai spus că mâine va avea o întâlnire cu ministrul justiției, înainte de ședința Guvernului.

Totodată, întrebată dacă este pregătită o ordonanță de urgență privind comasarea DNA și DIICOT, Viorica Dăncilă a răspuns că este „exclus” acest lucru.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri