De ce nu demisionează Varujan Vosganian din Senat

Data publicării:
senat 27martie 5257308-Mediafax Foto-Mihai Dascalescu

Tocmai, din onoare”, a răspuns Varujan Vosganian după ce jurnalistul Cosmin Prelipceanu l-a întrebat de ce nu demisionează din Senat.

Eu am participat la alegeri. Am un mandat pentru 42 de comune din România, cu peste 200.000 de locuitori care așteaptă de la mine să fac ce am promis în campanie. Ce sentiment de onoare m-ar face pe mine să le întorc spatele acestor oameni? Nu am absolut niciun motiv să demisionez din Senat. Mandatul meu este dat de locuitorii unui colegiu din Iași, iar eu trebuie să respect acest mandat”, a mai afirmat fostul ministru al Economiei.

Din punctul de vedere al lui Varujan Vosganian, cererea de urmărire penală a fost formulată greșit, iar ea nu mai există, din moment ce a fost respinsă de Senat.

Procurorul de caz, pentru că nimeni nu l-a întrebat de ce a jignit Senatul, continuă să aibă suspiciuni. Din perspectiva dezbaterii publice, din perspectiva conștiinței mele, chestiunea este încheiată”, a spus senatorul.

Este un dosar politic pentru că niciuna din dovezile care infirmau opinia procurorului nu au fost invocate. Absolut nimic din realitățile din 2008 nu au fost puse la dosar. Procurorul a ascuns cu bună știință toate dovezile care îi făceau să pară ridicole toate afirmațiile. În plus, dacă a fost un complot, a fost la lumina zilei, cu note aprobate de Guvern, cu întâlniri cu patronatele și sindicatele, în văzul lumii, mediatizate de presă”, a mai adăugat acesta.

Varujan Vosganian a amintit momentul în care, în 2011, după ce a aflat că unii dintre colegii săi de serviciu sunt anchetați, a cerut să fie, la rândul său, audiat.

Ori acum 2 ani nu m-a intrebat nimeni, deși eu am spus public că am dovezi, am informații, pot ajuta și vine când eu sunt ministrul Economiei, același ministru al Economiei pe care o subminasem. Ținta nu era ministrul Vosganian din 2008, ci ministrul Vosganian din 2013”, a conchis fostul ministru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri