Deputat PNL: E caraghios refuzul lui Tăriceanu de a participa la inaugurarea scutului de la Deveselu

Data publicării:
tariceanu ALDE Facebook

 

"E deconcertantă nemulțumirea domnului Tăriceanu legată de organizarea inaugurării oficiale a scutului antirachetă de la Deveselu care, în accepția sa, 'desconsideră flagrant poziția Senatului în ordinea constituțională a României'. Iar refuzul său de a participa este caraghios. Dacă nu a înțeles exact semnificația gestului organizatorilor îi explic eu: Tăriceanu culege roadele pozițiilor anti-justiție și atacurilor neîncetate la adresa statului de drept", a afirmat Raețchi într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

Liberalul susține că Tăriceanu a "târât" Senatul într-un conflict. "Nu interesează în context persoana domnului Tăriceanu, ci faptul că a târât și Senatul în acest conflict, prin intermediul unor comisii maoiste pentru apărarea democrației. Scopul constant al domnului Tăriceanu este acela de a găsi noi modalități de a ataca justiția și DNA, adică acele instituții susținute puternic de cetățeni, dar și definitorii pentru valorile statelor NATO. Domnul Tăriceanu sau domnul Vanghelie - adversarii esențiali ai DNA - ar primi un rol mult mai important la o inaugurare de bază într-un imperiu de la Răsărit", conchide Raețchi.

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat joi că inaugurarea oficială a sistemului defensiv Aegis Shore din baza de la Deveselu este un eveniment major, care marchează contribuția activă a României la acțiunile NATO, dar a precizat că și-a anulat participarea la acest eveniment din cauza faptului că organizarea lui "desconsideră flagrant poziția Senatului în ordinea constituțională a României".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri