UPDATE: Ce i-a spus Ciucă lui Dîncu. Premierul nu i-a cerut demisia

Data actualizării: Data publicării:
Vasile Dîncu, Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor la o ședință de guvern
Vasile Dîncu, Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor la o ședință de guvern. Foto: Inquam Photos/George Călin

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a fost chemat de premierul Nicolae Ciucă la guvern pentru o discuție în contextul declarațiilor făcute de acesta despre Ucraina și a reacțiilor ulterioare. Acesta a ajuns, luni dimineață, la Palatul Victoria.

ACTUALIZARE: Premierul Nicolae Ciucă și ministrul Apărării Vasile Dîncu au discutat, luni dimineață, aproximativ o oră la Palatul Victoria. Potrivit unei declarații a purtătorului de cuvânt al Guvernului, Nicolae Ciucă a discutat cu Dîncu despre reuniunea miniștrilor apărării din cadrul NATO și despre „calibarea comunicării publice”.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a discutat, la Palatul Victoria, cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Temele abordate au vizat reuniunea miniștrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles și calibrarea comunicării publice la nivelul Ministerului Apărării în context guvernamental”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.


Știrea inițială

Anunțul discuției dintre premier și ministrul Apărării a fost făcut chiar de Guvern, în mesaj precizându-se că mai multe detalii vor fi oferite la finalul întrevederii.

De asemenea, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, este invitat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea de la „Ora Guvernului” pentru a da explicaţii în legătură cu declaraţiile cu privire la războiul din Ucraina. Ministrul are însă programată luni o vizită în Georgia.

Săptămâna trecută, premierul Nicolae Ciucă declara că așteaptă ca Vasile Dîncu să revină în țară pentru a discuta cu acesta. 

„Îl aștept pe domnul ministru să revină în țară de la ministeriala NATO. Trebuie să avem o discuție cât se poate de deschisă față de opinia dumnealui. Nu este opinia Guvernului. Va trebui să tranșăm foarte clar acest aspect”, a spus Nicolae Ciucă într-o conferinţă de presă, la finalul vizitei pe Platforma Industrială Dacia Mioveni, în judeţul Argeş.

Președintele PSD Marcel Ciolacu l-a criticat pe ministrul său, după ce acesta a declarat că negocierile reprezintă singura șansă pentru încheierea războiului din Ucraina, însă ele trebuie purtate de SUA și NATO în numele Ucrainei, pentru că implică pierderea de teritorii.

Și președintele Klaus Iohannis l-a trimis pe Vasile Dîncu să citească mai des revista presei, pentru a vedea care sunt pozițiile oficiale ale Uniunii Europene pe acest subiect.

Pe data de 8 octombrie, Vasile Dîncu declara: „Războiul va mai continua, (…) singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă. (…) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită să-şi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a declarat Dîncu, la Prima TV.

Citește și Vasile Dîncu despre intențiile lui Ciucă de a-i cere demisia: „Este o montură useristă”

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri