Duminică, alegeri anticipate în mai multe localități din România

Data publicării:
01022013 20alegeri-47075

Cea mai mare bătălie se dă pentru președinția Consiliului Județean Teleorman. Liviu Dragnea a lăsat postul vacant, după ce a fost ales deputat și între timp a ajuns ministru. Secretarul general al PSD este în fruntea județului de 16 ani. Întâi a fost prefect, apoi a fost ales de trei ori președinte al Consiliului Județean. Pe urmele sale vor să calce nouă candidați, printre care Constantin Amarie - PDL, Adrian Gâdea -USL și Tudor Neagu - PDDD.

Luptă aprinsă și la Slatina, unde primarul Darius Vâlcov a dat administrația locală pe Senat. Tot nouă candidați și aici. Printre favoriți, Minel Prina de la USL, actualul viceprimar al orașului. El a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. De la PPDD, candidează președintele filialei București, Radu Orzață, iar de la PDL Ana Anghel.

Și dacă unii au lăsat locurile libere ca să intre în Parlament, alții au pierdut lupta pentru Senat sau Camera Deputaților și administrația locală devine, dintr-o dată, interesantă. Este cazul fostului deputat Marin Bobeș care, după ce a trecut pe la PSD și PDL, și înapoi la PSD, acum își încearcă șansele ca independent.

Vor mai fi alegeri în alte opt localități, printre care Turnu Măgurele, Covasna și două comune din Moldova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri