Firea: Nu am pornit un război împotriva lui Dragnea, sunt ocupată cu deszăpezirea

Data actualizării: Data publicării:
gabriela firea 2

Cu o săptămână înainte de Congresul PSD, la care Liviu Dragnea cere un vot de reconfirmare în funcție, Gabriela Firea neagă orice conflict cu președintele partidului. Ea a infirmat informațiile apărute „pe surse” că ar plănui un tandem cu Ecaterina Andronescu pentru a-l da jos pe actualul lider social-democrat. N-are timp de revoluții în partid, a justificat primarul general al Capitalei, amintind că în ultima săptămâna s-a ocupat cu deszpezirea și i-a ieșit „exemplar”. Totuși, Gabriela Firea va candida la Congres, dar pentru o funcţie de vicepreşedinte al PSD, pe care o deţine deja.

Gabriela Firea i-a taxat pe colegii de partid care dau știri pe surse presei, pentru că nu au curajul să spună ce gândesc în forurile statutare ale partidului: „Am auzit și eu mai multe informații în presă și m-a dezamăgit faptul că poate există unii colegi care nu au curajul să spună anumite lucruri în cadrul BPN-ului sau CEx-ului și le transmit pe surse presei. Eu cred că dacă avem ceva de spus trebuie să ne asumăm, chiar și aspecte neplăcute, chiar și lucruri care poate dor pentru moment și să le spunem în foruri statutare. Faptul că transmitem unii dintre noi prin intermediul surselor din presă nu cred că este corect, colegial sau statutar. Eu întotdeauna, când am avut ceva de afirmat, am făcut-o public - cu numele și prenumele , nu pe surse - și în forurile statutare”, a declarat președinta organizației PSD București.

„Am văzut, de asemenea, că se induce ideea că eu și dna. Andronescu am porni un război împotriva dlui președinte (Dragnea). Nu mă ocup cu așa ceva, după cum știți, toată săptămâna m-am ocupat cu deszăpezirea și cred că și cei mai activi critici ai mei au recunoscut că s-a făcut o deszăpezire exemplară”, a adăugat Gabriela Firea.

Nu i-a uitat, în context, nici pe protestatarii din Piața Victoriei. „Chiar cei care ieri plângeau pe umerii celor care protestează în Piața Victoriei că nu vor mai avea unde să protesteze pentru că este acolo un morman  mare de zăpadă, azi au avut surpriza că nu mai este nici pic de zăpadă în Piața Victoriei și că mașinile de topit zăpada achiziționate de Primăria Capitalei și-au făcut treaba azi-noapte, trei astfel de utilaje, și au topit toată zăpada, așa că eu mă ocup cu acest lucru și nu cu revoluțiile în partid”, a punctat Gabriela Firea.

Totuși, Gabriela Firea nu exclude total o candidatură în conducerea partidului. O tentează însă un post de vicepreședinte al partidului, același pe care îl deține deja. „Dacă voi candida? Dacă colegele mele de la organizația pentru femei - pentru că noi, așa cum știți, doamnele, sunt de obicei recomandate de organizația de femei și intră pe norma internă de partid în Biroul Permanent Național - dacă mă vor recomanda, le voi mulțumi, mă voi simți onorată și voi candida. Pentru un post de vicepreședinte al PSD”, a precizat Firea. Ea a spus și de ce dorește această funcție: „Mi-aș dori nu atât pentru funcția în sine, pentru că oricum cea mai mare activitate a mea este la Primăria Capitalei, ci pentru faptul că ar fi normal ca Bucureștiul să aibă și un reprezentant politic în BPN. Avem foarte multe probleme și cred că vocea Bucureștiului trebuie să se facă auzită și într-un for atât de important al unui partid care este la guvernare. Deci, din acest punct de vedere, da”, a spus Firea.

Întrebată despre o posibilă candidatură la Președinția României, Gabriela Firea își menține punctul de vedere exprimat și cu alte ocazii: „Nu! Chiar nu! Îmi doresc foarte mult să-mi duc la bun sfârșit toate proiectele de la Primăria Capitalei, sunt multe, complexe, ele nu pot să se rezolve peste noapte, pentru că avem... nu vreau să pronunț cuvântul moștenire, dar am preluat cu toții  o problemă a infrastructurii în Capitală și Bucureștiul s-a dezvoltat destul de haotic, iar preocuparea mea principală este la Primăria Capitalei și mă bucur că cei mai mulți bucureșteni apreciază ceea ce facem și simt că suntem pe drumul cel bun!”, a declarat primarul general al Capitalei.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri