Florin Cîțu: Noul ministru al Finanțelor trebuie să mențină deficitul sub 7,16%. Nu vor exista creșteri de taxe în acest an

Data publicării:
Premierul Florin Cîțu și ministrul Finanțelor Dan Vîlceanu la sediul ministerului finantelor publice
Premierul Florin Cîțu și ministrul Finanțelor Dan Vîlceanu. Foto: INQUAM Photos/ Ilona Andrei

Premierul Florin Cîțu a participat, joi, la ministerul Finanțelor, alături de Dan Vîlceanu, la preluarea mandatului de către acesta. Cîțu a declarat că i-a cerut noului ministru al Finanțelor să mențină deficitul sub 7,16%.

„Am discutat despre consolidarea fiscală. Să nu depășim deficitul bugetar. (...) Prima sarcină este aceea de a menține deficitul sub 7,16% și de a rămâne în parametrii strategiei fiscal bugetare. Și în același timp să știe foarte clar că nu vor exista creșteri de taxe în acest an”, a declarat premierul.

Acesta a precizat că sunt mai multe proiecte la minsterul Finanțelor, dintre care cel mai important este Banca Națională de Dezvoltare.

„Banca Națională de Dezvoltare este în avizare. Un proiect întârziat mult prea mult. Am rămas cu o restanță pe care o va prelua domnul ministru, acel grup de lucru care se ocupă de soluția pentru companiile financiare de stat, pentru că BND va prelua foarte multe din atribuțiile acestor instituții”, a declarat premierul.

Întrebat de jurnaliști dacă există posibilitatea ca după congresul PNL ministerul Finanțelor să ajugă la cei din USR PLUS, premierul a răspuns: „Nu există această variantă, niciodată”.

Citește și Cîțu, despre prețul energiei: Doar dacă avem piață concurențială poate să scadă prețul. Legea consumatorul vulnerabil, de la 1 ianuarie

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri