Fostul senator PNL acuzat că s-ar fi branșat ilegal la curent și-a dat demisia din partid

Data actualizării: Data publicării:
ID33686_INQUAM_Photos_George_Calin
Cătălin Boboc, fost secretar de stat la Ministerul Muncii. Foto: Inquam Photos/George Călin

Fostul senator PNL Cătălin Boboc a anunțat că demisionează din partid după ce a fost acuzat că, la o casă din orașul Brăila care i-ar aparține, s-ar fi găsit o racordare ilegală la rețeaua de curent electric.

Pentru a nu politiza o situație personală care va fi lămurită și pentru a nu crea în vreun fel presiune, am decis să îmi dau demisia din funcția de membru al Partidului Național Liberal. Consider că este cel mai decent gest politic pe care îl pot face astfel încât imaginea partidului să nu fie afectată de acuzațiile care mi-au fost aduse”, a scris el pe Facebook.

Varianta autosuspendării nu există într-un astfel de caz, prin urmare demisia este singura soluție, până la clarificarea situației. Voi reveni cu toate explicațiile și documentele necesare după ce voi face toate demersurile pentru a-mi demonstra nevinovăția. Am fost și sunt un om de partid, le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru colaborare, din 2003 și până acum. Îi asigur de buna mea credință și cred că ne vom reauzi”, a continuat el.

Poliția a deschis un dosar în legătură cu presupusa racordare ilegală, dar Boboc spune că ar fi vorba de o răzbunare politică. Într-o intervenție la DigiFM, Cătălin Boboc a susținut că nu există acuzații la adresa sa și că ancheta poliției vizează o altă casă, aflată la altă adresă decât locuința sa.

Boboc a publicat apoi pe pagina sa de Facebook un document cu un aviz tehnic de racordare la rețeaua electrică.

Vreau să fac o precizare cu privire la presupuse acuzații care mi se aduc astăzi, în presă, cel mai probabil pe seama unei rivalități politice. Acuzațiile sunt false, nu este vorba de niciun furt! Menționez că la imobilul de pe strada menționată, la care locuiește mama mea, am documente care pot dovedi asta”, a scris el,

Boboc a pus și o fotografie cu avizul tehic de racordare la rețeaua de energie electrică.

Ionuț Stroe, mesaj pentru PSD după anunțul lui Cătălin Boboc

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a reacționat la anunțul lui Cătălin Boboc. El a spus că fostul senator „și-a dat demisia din PNL, pentru a nu afecta în vreun fel imaginea partidului.

Este un fost senator, fost secretar de stat în Ministerul Muncii și - acum - fost membru al PNL, care nu se folosește de nicio calitate din CV-ul său pentru a influența în vreun fel limpezirea situației de care este acuzat. Nu a exercitat nicio presiune, nu a tras de timp și nu a pus bețe în roate niciunei cercetări”, a continuat el.

PNL este acum delimitat complet de suspiciunile care planează asupra lui Cătălin Boboc, fost membru al partidului. Îi transmit omologului meu din PSD, Radu Oprea, că acum își poate concentra atenția pe situații care chiar afectează, mult mai grav, imaginea coaliției”, a spus el, cu referire la o declarație a purtătorului de cuvânt al PSD.

Oprea a spus, în legătură cu cazul lui Boboc, că „în contextul crizei energetice, în care cetățenii mizează pe măsuri de protecție din partea Guvernului, un astfel de caz poate afecta serios credibilitatea Coaliției, din care face parte și PSD”.

Ne așteptăm, așadar, ca până când autoritățile vor ajunge la o concluzie în acest dosar, cei din PNL să se delimiteze de suspiciunile care planează asupra colegului lor de partid”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri