Gabriela Firea, la Digi24: Viorica Dăncilă a avut o discuție lămuritoare cu Paul Stănescu

Data actualizării: Data publicării:
firea stanescu inquam octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Gabriela Firea a vorbit la Digi24 despre noul guvern propus de Ludovic Orban și este de părere că „garnitura este subțirică”. Primarul Capitalei a făcut referire în cadrul Jurnalului de Seară și la Paul Stănescu, despre care a spus că „nu va trăda echipa PSD”. Acesta a declarat în urmă cu câteva zile că „e important pentru mine, ca om politic și cetățean, că acest guvern trebuie învestit”. 

Întrebată dacă ar fi de acord cu declarația lui Paul Stănescu referitoare la învestirea Guvernului Orban, Gabriela Firea a spus că „este categoric nevoie de un guvern”. „România are nevoie de un guvern stabil. România a avut un guvern stabil și performant care a fost dărâmat nedrept de către niște persoane, în frunte și cu președintele țării. Mi-aș face mea culpa. Poate am făcut lucruri bune, poate am și greșit... Dacă aș vedea că garnitura de miniștri prezentată de către PNL ar fi formată doar din oameni ultracompetenți, ultraonești care au cu adevărat o carte de vizită europeană... Din păcate s-a văzut și astăzi la audieri, garnitura este subțirică”, a declarat Gabriela Firea.

Referindu-se la cabinetul Dăncilă, primarul general al Capitalei a spus că „nu pot să spun că a fost sută la sută ideală. Ideal este doar Dumnezeu”. „Noi vom trece și această perioadă de opoziție, sunt convinsă, avem timpul să ne și reformăm, să ne îmbunătățim și noi activitatea”, a spus primarul general al Capitalei.

Firea a continuat spunând că premierul Viorica Dăncilă a avut o discuție lămuritoare cu Paul Stănescu, după declarațiile acestuia de luni, de la Parlament, iar liderul PSD Olt i-a confirmat că se va supune deciziei partidului în ceea ce privește votul de învestitură.

„Eu știu că doamna Dăncilă nu este supărată pe domnul Paul Stănescu. Au avut o discuție telefonică, chiar doamna Dăncilă mi-a spus că au avut o discuție lămuritoare în care domnul Stănescu i-a spus că presa a relatat trunchiat declarația domniei sale și că domnul Stănescu a afirmat că se va supune deciziei partidului luată în CEx, și anume că nu va vota, cel puțin la prima ședință, cabinetul Orban, dar că principal... un guvern trebuie să fie la Palatul Victoria. Nu suntem, totuși, o țară bananieră, nu suntem o țară neguvernabilă”, a mai spus Gabriela Firea. 

Întrebată, în continuare, dacă alți social-democrați vor trăda PSD și vor vota Guvernul Orban, Gabriela Firea a spus că cei care vor lăsa partidul la greu sunt „ca șobolanii care fug de pe punte când vine o furtună”.

„Nu cred că se va întâmpla acest lucru (să trădeze social-democrații - n.r.). Probabil că sunt negocieri intense, dar înseamnă că nu au fost cu adevărat membri ai acestei echipe, ci doar au vrut să profite de beneficiile electorale ale acestei formațiuni politice și atunci când partidul este la greu, cum sunt și șobolanii care fug de pe punte când vine o furtună, mai sunt și astfel de oameni care fug”, a afirmat Firea.

Senatorul PSD Paul Stănescu a declarat, luni la Parlament, că Guvernul Orban trebuie învestit, pentru că România are nevoie de stabilitate. Social-democratul a precizat că la votul de învestire va proceda în funcție de decizia care va fi luată în cadrul partidului.

În ziua în care se va da votul de învestitură pentru noul Executiv, parlamentarii PSD nu vor fi prezenți în sală, a anunțat liderul social-democraților Viorica Dăncilă.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri