Greva STB. N. Dan: Trebuia să avem o delimitare fermă de la conducerea PSD. Sunt convins că prietenia Petrariu - partid va persista

Data actualizării: Data publicării:
ID144306_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a afirmat, luni seară, la Digi24, că PSD trebuia să se delimiteze printr-o declarație „fermă” de greva STB condusă de liderul sindical Vasile Petrariu, fost consilier în Primăria Capitalei din partea social-democraților. Acesta a mai spus că deși Petrariu și-a dat demisia din PSD și din funcția de consilier general, este „convins că prietenia va persista”.

„Trebuia să avem o declarație fermă fie de la conducerea PSD București, fie de la cea națională de delimitare față de această grevă, pe care nu am avut-o. E bine că domnul Petrariu a rămas în sindicat și nu mai este membru PSD. Asta este o delimitare care trebuia să se producă de la început.

În campania electorală pentru alegerile locale la București a fost anunțul liderului de sindicat că susține candidatura PSD și a fost răsplătit cu poziția pe listele PSD la Consiliul General.

Sunt convins că prietenia va persista între acest domn și partid.

Noi ca administrație trebuie să dăm toate asiguările oamenilor care s-au temut ani de zile de sindicat că se schimbă modul de lucru în această societate și pe de altă parte trebuie să rămânem fermi și să spunem că o decizie a instanței de judecată trebuie să se aplice în România.

După această chestiune care este esențială, trebuie să ne uităm la problemele care există în această societate, care vin din ani de zile de subfinanțare”, a afirmat Nicușor Dan.

„Trebuie făcut un audit la conducerea STB"

Întrebat dacă este mulțumit de mandatul directorului STB, Adrian Criț, Nicușor Dan a spus că „asta este o analiză care trebuie făcută – domnul Criț are 10 luni de mandat – de consiliul de administrație, adunarea generală care reprezintă Consiliul General”.

„E normal să fie făcut un audit de management al societății. O să fie făcut.

Pe de altă parte, nu este legitim ca sindicatul majoritar să vină cu revendicare de demitere a directorului general, dacă nu este însoțită de niște chestiuni care vizează strict activitatea.

Am avut o discuție cu președintele PNL azi-dimineață (luni dimineață – n.red.), la evenimentul de Unire din Parcul Carol. Discuțiile mai aplicate au fost cu structurile din București – Poliția, Jandarmeria, Prefectura pentru a răspunde instituțional la această criză.

Tot ce am discutat cu domnul Cîțu este că și dumnealui i se pare absurdă solicitarea aceasta de demitere a directorului, venită din partea sindicatului”, a mai spus primarul general al Bucureștiului.

Vasile Petrariu a anunțat luni că demisionează din funcția de consilier general și totodată din PSD.

"Oamenii sunt conștienți că amenințările, șantajul îi determină să fie mai mobilizați. Cei care ne amenință ar face bine să vină cu o soluție. Mesajele transmise escaladează conflictul.

Astăzi îmi dau demisia din funcția de consilier general și din Partidul Social Democrat. Acest protest nu are nicio conotație politică", a spus liderul de sindicat.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri