Grindeanu: Ministrul maghiar de Externe mi-a spus, din nou, că sprijină aderarea României la Schengen, care aduce beneficii și Ungariei

Data publicării:
ro ung
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu și ministrul de Externe din Ungaria, Péter Szijjártó. FOTO: Facebook

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă că a discutat cu ministrul de Externe din Ungaria, Péter Szijjártó, despre deschiderea a două noi puncte de trecere a frontierei, proiecte importante atât pentru dezvoltarea economică a României şi Ungariei, cât şi pentru regiunile de la frontiera celor două state. "Ministrul maghiar de Externe mi-a transmis, din nou, că Ungaria sprijină aderarea României la spaţiul Schengen, aderare care ar aduce beneficii economice şi sociale inclusiv Ungariei", afirmă Grindeanu.

"Am discutat cu ministrul maghiar de Externe, Péter Szijjártó, despre evoluţia proiectelor transfrontaliere româno-ungare. Mai exact, subiecte precum deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei Beba Veche- Kübekháza, Triplex Confinium şi refacerea podului peste Mureş, dintre Cenad şi Magyar Csanad", a arătat Sorin Grindeanu, joi, într-o postare pe Facebook.

El a explicat că partea maghiară a finalizat planurile şi a solicitat fonduri europene pentru refacerea podului de la Cenad, iar pentru PTF de la Beba Veche au început pregătirile.

"Cele două noi puncte de trecere pot fi realizate în baza celor două memorandumuri pe care le-am semnat la Timişoara, în luna septembrie. După finalizarea aceste două noi obiective, vor exista 14 Puncte de trecere a frontierei între România şi Ungaria. Proiectele sunt importante atât pentru dezvoltarea economică a României şi Ungariei, cât şi pentru regiunile de la frontiera celor două state", a adăugat ministrul Transporturilor.

Potrivit acestuia, PTF de la Beba Veche va fi realizat prin intermediul CNAIR şi va putea deveni operaţional în maximum doi ani (2025).

"Cu ocazia discuţiilor, ministrul maghiar de Externe mi-a transmis, din nou, că Ungaria sprijină aderarea României la spaţiul Schengen, aderare care ar aduce beneficii economice şi sociale inclusiv Ungariei", a menţionat Grindeanu.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri