Exclusiv Grindeanu nu exclude să rămână la Transporturi și după rotativa din 2023: Dacă se va ajunge la o înțelegere în Coaliție

Data publicării:
BUCURESTI - SEDINTA DE GUVERN - 29 SEP 2022
Potrivit acordului din Coaliție, PSD și PNL ar trebui să facă schimb de ministere în mai 2023. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Ministrul Transporturilor nu exclude să rămână la conducerea ministerului și după mai 2023, când rotativa guvernamentală prevede un schimb între PNL și PSD între mai multe ministere printre care și ministerul Transporturilor și cel al Fondurilor Europene. Anterior, președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că social democrații ar vrea să păstreze ministerul Transporturilor. 

„Sunt lucruri care vor decurge din modul în care își face fiecare ministru treaba. Nu este vorba despre ce doresc eu, e și despre ce vor colegii care m-au susținut. Dacă vor considera că trebuie să continui aici, și dacă se va ajunge la o anumită înțelegere pe această rotativă, care ministere, ce mă interesează este ca atunci când se va termina acest mandat să plec de acolo gândindu-mă că am făcut tot ce pot”, a declarat Sorin Grindeanu, la Interviurile Digi24.ro.

Recent, președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că în luna mai 2023 se va face rotativa la guvernare, dar vor exista negocieri și pe ministere. Ciolacu a spus că o rotație prevedea ca PSD să ia Fondurile Europene, iar PNL să ia Ministerul Transporturilor, încă liderul social-democrat a spus că Marcel Boloș își face foarte bine treaba la Fonduri Europene și „ar fi păcat să stricăm ceva funcțional”. De asemenea, Ciolacu l-a lăudat pe Sorin Grindeanu, despre care spune că mișcă serios lucrurile la Transporturi.

Întrebat despre rotativă, Sorin Grindeanu a spus că nu există „semne de întrebare”: „E clar că va exista această rotativă la nivel de premier”, a spus acesta.

„Nu am niciun semn de întrebare că nu va fi această rotativă în mai 2023 și că Marcel Ciolacu nu va deveni prim-ministru, e votat de Partidul Social Democrat, nu avem semne de întrebare”, a mai spus prim-vicepreședintele PSD.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri