Grupul S&D critică moțiunea USR PLUS cu un partid anti-european: Mai sustenabilă ar fi fost cu PSD

Data actualizării: Data publicării:
george-simion-parlament-inquam-george-calin
Liderul AUR, George Simion. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European (S&D) critică moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS împreună cu AUR. Potrivit grupului, această colaborare dintre un partid aflat în coaliția de guvernare și un partid extremist și anti-european este „rușinoasă și de neînțeles”. Mai degrabă, spun cei din S&D, ar fi fost mai bine dacă moțiunea era cu cei din PSD.

„O alianţă între USR PLUS care face parte din grupul «Renew Europe» cu partidul anti-european şi extremist precum AUR este ruşinoasă şi de neînţeles! O majoritate pentru o moţiune de cenzură ar fi fost mai sustenabilă cu un partid pro-european precum PSD”, arată o postare de pe Twitter a grupului S&D.

Renew Europe a negat vineri existența unei alianțe între extrema dreapta din România și USR PLUS, partid care este membru al formațiunii europene și al cărui co-lider, Dacian Cioloș, este șeful grupului parlamentar liberal.

„Nu poate exista și nu va exista nicio alianță sau înțelegere cu extrema dreaptă. Este o chestiune de principii și valori. Nu s-a discutat cu ei asupra textului”, a declarat pentru EURACTIV un purtător de cuvânt al grupului de la Bruxelles.

„Textul moțiunii de cenzură a fost trimis tuturor partidelor politice reprezentate în Parlamentul României pentru a obține numărul necesar de semnături pentru a fi supusă la vot ... AUR și-a exprimat dorința de a susține moțiunea. Aceasta este propria lor decizie", a adăugat reprezentantul Renew.

Reprezentanții USR PLUS au anunțat, vineri seara, că au depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Decizia a fost anunțată la Parlament după ședința coaliției de guvernare care s-a încheiat fără ca PNL, UDMR și USR PLUS să ajungă la un compromis.  

PSD, USR PLUS și AUR au împreună numărul necesar de parlamentari pentru a da jos Guvernul. Pentru ca moțiunea de cenzură să fie aprobată este nevoie de 234 de voturi.

Citește și: Surse: PSD vrea să depună propria moțiune de cenzură. "Nu vrem să îl dea ei jos pe Cîțu cu mâna noastră"

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri