Ieșire fără precedent a lui Ponta la adresa lui Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
ponta dna inquam ganea

Fostul premier Victor Ponta a declarat, vineri, la ieşirea de la DNA, unde a fost audiat ca martor în dosarul Tel Drum, că s-a lămurit toată lumea că el nu a făcut denunţ împotriva lui Liviu Dragnea. „E prost, pe bune, Dragnea, că chiar nu i-am făcut nimic”, a afirmat Ponta.

ponta dna inquam ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

„M-au întrebat un singur lucru, dacă mă simt ameninţat de Dragnea cu hârtiile alea şi le-am spus că nu. S-a lămurit chestia asta, că nu am formulat niciun denunţ, s-au lămurit şi avocaţii, sunt şase avocaţi foarte drăguţi. A durat mult partea de redactare (...). E prost, pe bune, Dragnea, că chiar nu i-am făcut nimic. De ce minte despre mine? Chiar mă enervează”, a spus Ponta la ieşirea de la DNA.

Întrebat dacă îşi menţine opinia că Dragnea ar trebui să demisioneze de la conducerea Camerei Deputaţilor, dar şi de la şefia PSD, Dragnea a spus, ironic: „A, nu, trebuie să rămână acolo până se înţelege cu Kovesi şi cu Iohannis, că aţi văzut ce prieteni sunt”.

De asemenea, fostul premier a fost întrebat de jurnalişti, la ieşirea de la DNA, despre acuzaţiile fostului deputat Vlad Cosma privind măsluirea de către procurori a dosarului „Tony Blair”, în care el este cercetat alături de Sebastian Ghiţă. „Bineînţeles că a fost măsluit, este evident că a fost măsluit dosarul”, a susţinut Ponta.

El a fost audiat la DNA ca martor în dosarul Tel Drum. „Poate o să-mi aducă noroc, că aţi văzut că martorii în dosarul ăsta, unul e şef la ANCOM, unul e ministru de Finanţe”, afirma Ponta la sosirea la DNA.

Joi, fostul premier Victor Ponta a anunţat că a primit dovada scrisă că a fost chemat ca martor la DNA şi, în aceste condiţii, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ar trebui să-şi ceară scuze imediat pentru „minciunile" spuse la adresa lui. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, la începutul lunii februarie, că Victor Ponta s-ar fi aflat printre denunţătorii de la DNA. „Turnătorii din dosare îi ştiu. Şova, Ponta, Niţulescu şi mai sunt şi alţi câţiva. Nu vreau să îi fac vedete. O să discutăm despre asta”, afirma Dragnea. 

În 13 noiembrie 2017, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost pus sub urmărire penală sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri.

Prejudiciul în acest dosar este de 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi de 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri