Iohannis: Tăriceanu n-ar avea șanse dacă ar candida la prezidențiale împotriva lui Antonescu

Data publicării:
Klaus Iohannis-Mfax-5

El a spus că plecarea fostului președinte liberal din partid este regretabilă, dar nu va avea nicio influență asupra acțiunilor viitoare ale PNL.

Întrebat dacă este întâmplător faptul că premierul Victor Ponta a declarat că Tăriceanu este un posibil prezidențiabil, Klaus Iohannis a arătat că liberalul este de mult în topul politicienilor care se bucură de încredere în România și în orice sondaj care s-a făcut pe intenția de vot la prezidențiale a apărut și el pe undeva. „Deci nu e nici întâmplătoare, dar nici tendențioasă enumerarea lui printre cei care ar fi votați”, a conchis Klaus Iohannis.

Întrebat despre un eventual scenariu, în care Călin Popescu Tăriceanu ar fi candidatul USD la prezidențiale împotriva lui Crin Antonescu, prim-vicepreședintele PNL a spus: „După părerea mea, ar fi greșit din partea lui Călin Popescu Tăriceanu să facă acest pas. În acea conjunctură nu cred că ar avea nicio șansă”, a adăugat Iohannis.

Gestul lui Călin Popescu Tăriceanu de a discuta cu premierul Victor Ponta este „greu de înțeles”, a spus Iohannis. „Pentru PNL cu siguranță a fost un demers mai degrabă negativ, dar nici pentru domnia sa nu văd unde ar fi câștigul politic”, a comentat Klaus Iohannis.

El a mai spus că nu împărtășește punctul de vedere al lui Călin Popescu Tăriceanu potrivit căruia USL s-a destrămat pentru că PNL s-a cramponat de anumite posturi în guvern.

Klaus Iohannis este în dezacord și cu evaluarea făcută de președintele Traian Băsescu în legătură cu instabilitatea în care România este plasată odată cu ieșirea PNL de la guvernare. „România nu e în niciun fel de instabilitate. A fost o criză care a privit componența guvernului, aceasta s-a tranșat. S-au numit miniștri în locul celor demisionari. E o situație neplăcută pentru noi, cei care am crezut în USL, dar nu e o instabilitate în România și nu trebuie să ne facem niciun fel de problemă”, a punctat Klaus Iohannis într-o intervenție la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri