Ion Iliescu: Nu sunt adeptul excluderilor și al altor măsuri de forță, ele ne-au făcut mult rău

Data publicării:
ION ILIESCU A AGERPRES

Foto: Agerpres 

„Mă adresez dumneavoastră într-un moment pe care îl consider delicat pentru partid. Considerați acest mesaj drept expresia îngrijorării mele, îngrijorare determinată de evoluțiile la vârful partidului. Esența acestui mesaj este un apel la unitate și continuitate în PSD. Să nu repetăm greșeli ale trecutului, care ne-au costat. Înainte de orice, partidul are responsabilități atât față de membrii și simpatizanții săi, de oamenii de stânga din România, cât și față de toți cetățenii. Trebuie să-și facă datoria, nu să se piardă în lupte pentru putere, care nu au nicio miză pentru români. Știți foarte bine că nu sunt adeptul excluderilor și al altor măsuri de forță. Ele ne-au făcut mult rău. Dacă apelăm și acum la așa ceva, nu vom rezolva nimic”, a scris Ion Iliescu, pe blog.

„Domnul Liviu Dragnea a dat măsura capacităților sale de organizator în anii care s-au scurs de la venirea sa în partid. I-am transmis, vineri, după anunțarea sentinței, faptul că am considerat și consider lipsită de sens condamnarea sa. Domnul Valeriu Zgonea a venit în PSD în anii în care eram în opoziție, în urmă cu două decenii, și îmi amintesc de entuziasmul cu care își asuma răspunderi și lucra în folosul partidului”, a afirmat Iliescu.

Fostul președinte a mai subliniat în mesajul său că nu este de folos nimănui conflictul.

„PSD trebuie să se concentreze pe campania pentru alegerile locale, unde avem ceva de demonstrat: că suntem partidul cu un program coerent de guvernare locală, pentru prosperitatea comunităților locale. Este timp, după alegeri, pentru o analiză aprofundată a situației din partid. Închei reiterând apelul meu la calm și la responsabilitate”, a completat Iliescu.

Liviu Dragnea: Puțin probabil să rămân în fruntea PSD după locale 

Valeriu Zgonea: Astăzi, împăratul este gol. PSD se îndreaptă cu pași repezi și cu ochii închiși către prăpastie

Comitetul Executiv Național al PSD se reunește miercuri, la Palatul Parlamentului, pentru „o analiză la rece” a situației din partid, în urma condamnării definitive a lui Liviu Dragnea în dosarul "Referendumul".

Agerpres notează că președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus în urmă cu câteva zile că a convocat reuniunea CexN și a precizat că nu va părăsi conducerea PSD pentru a nu destabiliza situația politică și a „face cadou alegerile” Opoziției, „inclusiv președintelui Klaus Iohannis”.

El a adăugat că la CExN va fi luată „o decizie fără patimă” și că după alegerile locale se va discuta oportunitatea rămânerii sale în funcția de președinte al partidului.

Tot la această ședință se va pune în discuție cazul președintelui executiv al PSD, Valeriu Zgonea, care i-a cerut lui Dragnea să se retragă din fruntea partidului. Mai mulți lideri social-democrați au solicitat, în urma acestor afirmații, suspendarea din funcție a lui Zgonea și retragerea sprijinului politic pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Copacul din România sub care nu este bine niciodată să te adăpostești când este caniculă sau când plouă
Digi FM
Cine este soția lui Nicolae Stanciu. Căpitanul Naționalei României a cunoscut-o când avea doar 16 ani
Pro FM
Celine Dion, radiantă pe covorul roșu la premiera documentarului său. Artista arată uimitor în ciuda bolii de...
Film Now
Kevin Costner, reacție incredibilă după ce l-a distribuit pe fiul lui într-un film, deși nu are experiență...
Adevarul
De ce tot mai mulți oameni renunță la telefoanele inteligente: „Toate acestea s-au îmbunătățit în mod...
Newsweek
România alocă mai mulți bani de teama lui Putin ca Ungaria și Bulgaria. Ce avioane și tancuri luăm?
Digi FM
Câți bani a primit Babasha pentru a cânta la concertul Coldplay din București. Ce l-a avertizat pe Chris...
Digi World
Tu știi cum se mănâncă, de fapt, fructul kiwi? Un medic explică modul corect prin care poți asimila toate...
Digi Animal World
Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la...
Film Now
Richard Gere, în viața personală. Imagini rare cu starul din „Pretty Woman” și copiii lui, inclusiv la plajă...
UTV
Cati bani a incasat Babasha de la Coldplay?