JURNALUL DE SEARĂ. Ce reproșuri își face opoziția în legătură cu modificarea Codului penal

Data publicării:
JdS

Și PDL a fost luat prin surprindere de modificările legislative operate peste noapte de putere.

„A fost greşeala noastră că in comisia juridică nu am avut oameni. De fapt, avem doi reprezentanți, dar o doamnă e in concediu de maternitate”, a declarat Roberta Anastase. Întrebată dacă cei doi nu au putut fi înlocuiți, Roberta Anastase a recunoscut: „E o chestiune de discutat şi în interiorul nostru” și a precizat că discuția va avea loc luni, în Colegiul director al partidului.

Vasile Gherasim, fost deputat și fost membru PDL, în prezent membru în Mișcarea Populară, a recunoscut că opoziția a avut o reacție slabă, neorganizată și neunitară, dar a explicat că, pe de altă parte, a fost „o acțiune cu premeditare” a puterii. Ca fost membru al Comisiei juridice, el a explicat că, și în cazul în care opoziția i-ar fi avut pe cei doi membri în comisie, președintele acesteia avea posibilitatea să nu-i cheme. „El poate completa ordinea de zi în orice moment”, a completat Gherasim.

Jurnalistul Cristian Pantazi a menționat că opoziția putea cere suspendarea ședinței, întrucât nu a avut raportul după discuțiile din comisiei și nu a știut despre proiectele de lege introduse în ultimul moment pe ordinea de zi.

„Da, recunosc, sunt probleme legate de grup care se vor discuta în Colegiul director”, a repetat Roberta Anastase. Întrebată dacă e o problemă cu Mircea Toader (liderul grupului PSL din Camera Deputaților), Roberta Anastase a precizat că „nu a specificat aceasta”, dar sunt mai multe probleme, inclusiv doi colegi care au votat diferit, pronunțându-se pentru modificările aduse Codului penal.

Roberta Anastase a mai arătat că Florin Iordache, deputatul PSD care ar fi la originea proiectului pentru modificarea Codului penal, este omul care cunoaște cel mai bine procedurile juridice. „Dar nu el a instrumentat, sunteți pe o pistă falsă”, a adăugat Anastase.

La rândul său, Vasile Gherasim a arătat că „Florin Iordache e nu numai un bun cunoscător al mecanismelor parlamentare, dar şi al nuanţelor juridice. Dar, dacă el primește o comandă de la moguli, ca să zic așa, și nu întâmplător spun asta, deci dacă i se spune că vezi că trebuie să iasă așa sau așa, Florin o face. Are și o echipă în jurul lui care funcționează bine”, a adăugat fostul deputat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri