JURNALUL DE SEARĂ. Teodor Meleșcanu vorbește despre relația cu Traian Băsescu și despre ofițeri acoperiți

Data publicării:
mele si cosmin

Întrebat despre relația pe care a avut-o cu președintele Traian Băsescu, în calitate de șef al SIE, Teodor Meleșcanu a răspuns: „Relații normale de munca, de furnizor de informații - ca și celelalte servicii – care se transmiteau beneficiarilor politici. Iar unul dintre beneficiarii politici era președintele Traian Băsescu, prin dubla sa calitate, de președinte al României și de președinte al CSAT.

Fostul șef al SIE a fost întrebat și despre tema candidatului-agent acoperit, adusă în discuție de președintele Traian Băsescu.

Traian Băsescu: „Victor Ponta a fost ofiţer acoperit SIE”

Nu știu cât este de relevant din punct de vedere politic sau electoral. Pentru mine, din punct de vedere juridic, este foarte important întrucât exista prevederi legale extrem de clare care interzic deconspirarea ofițerilor de informații. Aceasta a fost poziția mea și am stat foarte ferm pe această poziție”, a spus fostul șef al SIE.

El a arătat că s-ar fi încălcat legea dacă s-ar fi răspuns cererilor de deconspirare a unui agent acoperit.

C. T. Popescu, despre dezvăluirea lui Traian Băsescu: „E mai slabă decât sceneta lui Turcescu”

T. Băsescu: T. Meleşcanu a iniţiat o HG care îi proteja pe foştii ofiţeri, semnată de V. Ponta. L-am întrebat dacă în Guvern sunt foşti ofiţeri şi nu a răspuns

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri