Traian Băsescu: „Victor Ponta a fost ofiţer acoperit SIE”

Data publicării:
Traian Basescu Victor Ponta colaj 1

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seara, la Realitatea TV că premierul Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE în perioada 1997 şi 2001. Şeful statului a spus că unul dintre candidaţi trebuie să recunoască că este ofiţer acoperit, pentru că altfel, "îi va rânji în faţă fostul şef".

"Îi va rânji, când va fi preşedinte. Că îi rânjeşte acum, când este prim-ministru, încă mai merge", a continuat Băsescu.

"Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997-2001 a fost ofiţer acoperit al SIE", a anunţat preşedintele, precizând că acest lucru arată şi "saltul lui"."A fost, în perioada 1997-2001, ceea ce explică şi propulsarea lui de la Parchetul de la Judecătoria de sector direct în Parchetul General. Nu este nicio bombă, este o realitate pe care eu sunt gata să o demonstrez", a mai anunţat Băsescu.

Traian Băsescu a mai spus că Teodor Meleşcanu este complice. Cât despre o posibilă retragere a premierului Victor Ponta din cursa pentru Preşedinţie, şeful Statului a declarat că nu crede acest lucru. „Nu se va retrage, de ce să se retragă? Nu puteţi alege aşa un preşedinte! Este problema dumneavoastră, eu în niciun caz nu-l voi vota. Nu tot electoratul de stânga este fără principii. Nu mă deranjează!”, a spus preşedintele României. 

Traian Băsescu reia tema candidatului-ofițer acoperit: Ilie Sârbu a mințit prin omisiune. Nu va fi un document al serviciilor secrete

Victor Ponta evită să spună dacă a fost sau nu spion

Directorul SIE, Teodor Meleşcanu, susţine că şeful statului s-a interesat în mai multe rânduri dacă anumite persoane sunt sau nu ofiţeri sub acoperire. „Am înţeles că este o preocupare a preşedintelui în legătură cu diferite numiri de miniştri şi membri ai guvernului de a-şi da o părere, de a-i putea refuza. Am susţinut întotdeauna că... nu aveam posibilitatea să facem asemenea lucru”, a spus Teodor Meleșcanu.

Şeful Serviciului de Informaţii Externe a explicat de ce l-a refuzat pe Traian Băsescu. „Sunt doar două -trei persoane care ştiu aceste informaţii, nu pot fi divulgate, dacă le divulgi rişti închisoare”. 

Şi premierul Victor Ponta a vorbit despre scandalul candidatului-spion. A evitat să spună dacă este sau nu el cel vizat de preşedinte.

„Dacă aş fi fost trebuia să vă spun tot, nu? Ce face Băsescu în scop electoral e meschin, este iresponsabil. De ce pur electoral pentru că o va lasa atunci, dacă vreau să îl scot pe Iohannis voi spune Iohannis, dacă vreau pe Macovei spun aşa, dacă pe Ponta spun ca e Ponta”, a spus premierul.

Traian Băsescu a afirmat, în urmă cu zece zile, că există un candidat care ar fi ofiţer sub acoperire. Serviciul de Informaţii Externe a trimis Parlamentului o informare din care rezultă că niciunul dintre cei care şi-au anunţat intenţia de a candida nu este în prezent ofiţer acoperit.

C. T. Popescu, despre avertismentul lui Traian Băsescu: „Rămân două persoane care ar putea fi ținte: Victor Ponta și Klaus Iohannis”

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri