Exclusiv Kelemen Hunor: Demisia lui Florin Roman era de așteptat

Filip Standavid Data publicării:
Kelemen Hunor
Vicepremierul Kelemen Hunor. Foto: Facebook/ Kelemen Hunor

Demisia lui Florin Roman din funcția de ministru al digitalizării era de așteptat, spune vicepremierul Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: Demisia lui Florin Roman era de așteptat

Demisia lui Florin Roman din funcția de ministru al digitalizării era de așteptat, spune vicepremierul Kelemen Hunor.

00:00
00:00

Într-un podcast DigiContext, care va fi difuzat pe site-ul digi24.ro, demnitarul UDMR a spus că presupusul plagiat al colegului său nu a fost luat în discuție în ședința de Guvern.

”Este o decizie corectă, asumată o greșeală, și-a depus demisia, s-a terminat acest conflict, acest scandal, și trebuie să mergem mai departe. Dacă apar astfel de suspiciuni, dacă apar astfel de probleme, se rezolvă prin demisie, e clar”, a spus președintele UDMR. 

Acesta a explicat că intervenția rectorului UBB, Daniel David, care a declarat că Florin Roman nu a absolvit cursurile acestei universități așa cum pretinsese, a arătat că problema care îl viza pe ministrul acum demisionar este una gravă: „Când spune rectorul Universității atunci lucrurile stau așa. Daniel David nu e omul care vorbește fără acoperire”

Acuzațiile de furt intelectual la adresa acestuia reprezintă însă o problemă pentru premierul Ciucă și pentru coaliție, recunoaște Kelemen Hunor.

În mai puțin de două săptămâni, presa a descoperit trei inadvertențe în biografia fostului ministru Florin Roman. Mai mult, rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David, l-a contrazis public pe demnitarul PNL: Florin Roman nu a urmat cursurile instituției, ci doar a dat examenul de absolvire acolo, pentru că terminase un colegiu neacreditat din Alba Iulia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri