Video Klaus Iohannis a fost primit de președintele Argentinei. Cei doi discută despre cooperare în domeniul agricol

Data publicării:
Președintele României Klaus Iohannis susține o conferință de presă la Palatul Cotroceni din București pe 3 aprilie 2023.
Klaus Iohannis, președintele României. Foto: Profimedia Images

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, marţi, de omologul său argentinian, Alberto Fernandez, la Palatul Prezidențial din Buenos Aires, cei doi șefi de stat urmând să discute despre cooperarea în domeniul agricol și al asistenței umanitare internaționale, informează Agerpres.

Klaus Iohannis a fost primit cu onoruri militare la Palatul prezidenţial Casa Rosada din Buenos Aires, unde cei doi președinți vor avea convorbiri tete-a-tete, la finalul cărora vor susţine declaraţii de presă comune. De asemenea, şeful statului va participa la un dejun oficial.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cu ocazia întrevederii va fi semnat un memorandum de înţelegere între Ministerul Afacerilor Interne din România, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, şi Agenţia Argentiniană de Cooperare Internaţională şi Asistenţă Umanitară - "Căştile Albe" din Republica Argentina. De asemenea, va fi semnat un document bilateral de cooperare în domeniul cercetării agricole.

Din delegaţia care îl însoţeşte pe Klaus Iohannis fac parte secretarul de stat în MAI Raed Arafat, ambasadorul României în Argentina, Dan Petre, dar și mai mulți consilieri prezidențiali.

Vizita oficială în Argentina încheie turneul preşedintelui Klaus Iohannis în America de Sud, început pe 18 aprilie. Şeful statului s-a aflat pe 18 şi 19 aprilie în Brazilia, iar pe 22 aprilie în Chile.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri