Sari la conținut

Kovesi e chemată din nou la comisia parlamentară, sub presiunea plângerilor penale

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 o va invita din nou pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, să vină luni la audiere, iar în cazul în care va refuza şi de această dată ar putea fi făcute plângeri la Ministerul Justiţiei şi la parchet, transmite News.ro.

kovesi agerpres

Foto: Agerpres

Oana Florea, noul preşedinte al Comisiei de anchetă, a anunţat, la finalul şedinţei de joi, că a fost făcută o propunere către biroul comisiei pentru invitarea Laurei Codruţa Kovesi pentru luni.

„A intervenit decizia CCR, care spune că, în baza principiului colaborării loiale între instituţii, persoanele care exercită o funcţie într-o instituţie publică care nu se află sub control parlamentar sunt obligate să vină. De aceea, cred că este datoria noastră să reiterăm această invitaţie”, a spus Oana Florea.

Întrebată ce se va întâmpla dacă şefa DNA refuză şi de această dată să vină la comisie, Oana Florea a răspuns: „Vom face ceea ce spune legea şi regulamentul. Decizia va fi luată de toţi colegii prin vot. Fie vom înainta către Ministerul Justiţiei o plângere, fie, dacă colegii consideră oportun, varianta domnului Pleşoianu. Deocamdată, avem în vedere invitarea doamnei Kovesi la comisie”.

La rândul său, deputatul PSD Liviu Pleşoianu a explicat că varianta susţinută de el este sesizarea organelor de urmărire penală pentru obstrucţionarea activităţii comisiei.

Până acum, șefa a mai fost invitată de două ori la comisie, însă de fiecare dată a refuzat să vină.

 

 

Pe aceeași temă