Laszlo Tokes nu se va afla pe lista UDMR pentru alegerile europarlamentare de anul viitor

Data publicării:
tokes laszlo - mfax-1

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că scopul Uniunii este să-şi păstreze reprezentarea în Parlamentul European, pentru că altfel nimeni nu îi va putea apăra interesele, neexcluzând colaborarea cu alte formaţiuni politice, dar precizând că nu va fi oferit loc celor care au abuzat de încrederea UDMR.

Referitor la posibilitatea ca Laszlo Tokes se fie trecut pe lista pentru europarlamentare, Kovacs Peter a spus: "În 2009, noi am colaborat cu Tokes Laszlo, a fost primul pe lista UDMR şi în prima zi după alegeri a întors spatele UDMR, asta înseamnă, de fapt, trădare, la asta s-a referit domnul preşedinte Kelemen Hunor. În momentul de faţă, exclud varianta ca Tokes Laszlo să fie pe lista UDMR, chiar şi dânsul a afirmat că nu crede în acest lucru".

Lista va fi finalizată până la începutul lunii martie, candidaţii trebuind să aibă 18 ani, să cunoască luimbi străine şi să nu fi colaborat cu fosta sau actuala securitate.

Kovacs Peter a menţionat că pe lista UDMR s-ar putea regăsi persoane de la alte partide, precum PCM, cu condiţia ca acestea să renunţe la calitatea de membru în acele formaţiuni, în favoarea UDMR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri