Deranjat de întrebările reporterului Digi24, Liviu Dragnea și-a amintit de vila de la Mamaia: „Am vândut-o”

Data actualizării: Data publicării:
crossADEVARUL

La două zile după ce a susținut că nici Tel Drum, nici o altă companie nu a plătit lucrări realizate la proprietățile sale, președintele PSD, Liviu Dragnea, și-a schimbat discursul. Într-o conferință susținută la Parlament, Dragnea a recunoscut, la întrebările reporterului Digi24, că proprietatea de la Mamaia a fost a sa, prin „1900 toamna”, dar că a vândut-o.

Liviu Dragnea și-a amintit de vila de la Mamaia, clădire care apare în documentele publicate de Rise Project. Liderul PSD a recunoscut, după mai multe insistenţe ale jurnalistului Digi24, Cristian Andrei, că a a deţinut un astfel de imobil, pe care susţine însă că l-a vândut. Preşedintele social-democrat a fost întrebat şi despre alte subiecte importante, dar a fost mai curând deranjat de insistenţele jurnaliştilor.

Citiți și: VIDEO. Liviu Dragnea, scos din sărite de întrebările jurnalistului Digi24 Cristian Andrei

Rise Project a arătat, pe baza informațiilor din valiza primită de la un localnic din Teleorman, că Tel Drum a plătit pentru bucătăria de vară de la reședința lui Liviu Dragnea din Alexandria și pentru lucrări la „o misterioasă vilă din Mamaia”. Jurnaliștii vorbeau de „un proiect faraonic”, de o vilă cu cinci nivele și 1.015 metri pătrați.

Jurnaliștii de la Rise Project mai arătau că Nicoleta Pene a păstrat facturile, devizele de plată și alte documente legate de negocierile cu firmele de amenajare interioară. „Până pe 4 septembrie 2010, de exemplu, nota că dintr-un avans de 200.000 de lei, a cheltuit 163.850 pe termoizolare terase, casa liftului, niște finisaje la etajul 4, fațadă, instalație electrică și balustrade metalice. Pentru geamuri de la balustrade și rulourile exterioare, o companie de profil din Constanța (Ghereon Plast) a cerut alți 8976 euro. Oferta a venit pe 21 ianuarie 2011 pe mailul de serviciu de la Consiliul Județean Teleorman al lui Gabriel Davidenco, arhitect-șef al județului timp de 15 ani, decedat în 2016. Dau clasă 460 mp de marmură, diferite sortimente, și 300 mp de granit pentru terase. În total, 41.600 de euro – fără manoperă, și încă 11.000 de euro pentru barele de inox din jur. Printre documentele ascunse de Nicolete Pene, am găsit oferte de marmură și o factură proformă din martie 2010, de aproape 16.000 de euro, pentru 200 mp de parchet Merbau, masiv și stratificat. Plătite de Tel Drum”, preciza Rise Project.

În aceeași zi, întrebat de reporterul Rise Project despre aceste lucruri, Liviu Dragnea a răspuns: „Tel Drum sau nicio altă companie nu mi-a plătit ce s-a realizat în casa mea. Nu am niciun majordom. Ce releveu? Am înţeles că acolo e vorba de schiţa unei clădiri foarte mari. Nu am aşa ceva”.

Joi, cu ocazia conferinței susținute la Parlament, reporterul Digi24 Cristian Andrei l-a întrebat pe președintele PSD dacă a încasat de pe urma imobilului de la Mamaia bani sau alte foloase materiale. „Nu am încasat nicio chirie”, a răspuns Dragnea. „Sau alte avantaje...”, a continuat reporterul Digi24. „Nu am încasat nicio chirie”, a repetat liderul PSD.

„Nu știu. Știu că acolo începusem cam prin 1900 toamna o construcție, o construcție pe care, în 1900 iarna, am vândut-o. Ce s-a întâmplat după aia nu mai știu”, a mai spus Liviu Dragnea, refuzând să dea mai multe detalii. „Citiți mai multe penibilități din valiză și vă luați informațiile de acolo”, a spus liderul PSD.

Imagini cu vila de la Mamaia au fost publicate de jurnaliștii de la Adevărul, care au identificat vila și au constatat că este exact ca în planurile prezentate de Rise Project.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri