Ludovic Orban anunță ce a discutat cu Klaus Iohannis: Președintele va formula propunerea de premier în momentul constituțional potrivit

Data actualizării: Data publicării:
presedintele klaus iohannis il saluta pe ludovic orban
Președintele Klaus Iohannis și președintele PNL, Ludovic Orban. Foto: presidency.ro

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, după consultările de la Palatul Cotroceni, că i-a prezentat președintelui Klaus Iohannis stadiul negocierilor pentru formarea coaliției de centru-dreaptă și că i-a transmis cele două propuneri aprobate de conducerea PNL: Florin Cîțu-premier și Ludovic Orban președinte al Camerei Deputaților.

„I-am prezentat președintelui poziția de principul a PNL. I-am prezentat mandatul dat de conducere echipei de negociere: formarea unei majorități de centru-dreapta cu un program de guvernare care să cuprindă cele mai importante măsuri ale planului național de dezvoltare.

Propunerea noastră pentru funcția de premier este în persoana domnului Florin Cîțu și cealaltă componentă a mandatului: președinția Camerei Deputților să fie a PNL.

L-am infomrat de stadiul negocierilor și de dorința noastră de a continua negocierile care să ducă la un rezultat pentru formarea unei majorități de centru dreapta.”, a declarat, de la sediul PNL, Ludovic Orban.

Acesta a mai precizat că liberalii nu sunt de acord cu participarea PSD la un guvern de uniune națională.

„Nu suntem de acord cu nicio participare la guvernare a PSD. PSD s-a comportat ca un partid care nu merită să dețină la nicio părticică din putere”, a mai spus președintele PNL.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri