Marcel Boloș, despre procesul Roșia Montană, câștigat de România: Am primit decizia cu bucurie, țara a scăpat de un mare necaz

Data publicării:
marcel bolos george calin
Marcel Boloș a spus la Digi24 că a primit decizia cu „multă bucurie”, iar „țara a scăpat de un mare necaz”. Foto: Inquam Photos / George Călin

Instanţa arbitrală internaţională s-a pronunţat, vineri, în cazul Roşia Montană. Companiile Gabriel Resources Ltd. şi Gabriel Resources (Jersey) solicitau despăgubiri în valoare de minim 6,7 miliarde de dolari în dosarul deschis împotriva României, legat de proiectul minier aurifer de la Roşia Montană. Imediat după anunțarea deciziei, Marcel Boloș a spus la Digi24 că a primit decizia cu „multă bucurie”, iar „țara a scăpat de un mare necaz”, care ar fi însemnat miliarde de euro despăgubiri către compania care a dat România în judecată.

Am primit această decizie cu multă bucurie și cu multă încredere. Suntem încă sub impactul acesta al bucuriei și al faptului că am scăpat țara de un mare necaz, care însemna miliarde de euro, posibil de dat către cei care ne-au acționat în judecată”, a declarat Marcel Boloș la Digi24.

Mă bucur foarte mult și felicit echipa noastră de juriști și avocații care ne-au apărat. Avem de încasat 30 de milioane de lei, o sumă modică, dar sunt bani pe care trebuie să îi recuperăm”, a adăugat ministrul Finanțelor.

Sunt 20 de zile în care decizia și motivele nu se pot comunica, dar după aceea instanța publică pe pagina de internet decizia, și apoi sunt 4 luni la dispoziție pentru a fi atacată. Să vedem ce va urma în perioada care urmează. Deocamdată aș vrea să lămurim toate aspectele de natură procedurală și partea de apărare, o să revenim asupra ei”, a mai spus Boloș.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri