Marcel Ciolacu: Nu avem criză alimentară, am luat măsuri. Să avem răbdare

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu pe holul parlamentului si cu telefonul si hartii in mana
Președintee PSD Marcel CIolacu. Foto: INQUAM Photos/ Ilona Andrei

Inflaţia este influenţată, în continuare, de preţul de la energie, a declarat luni preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. El a susținut însă că în România nu e criză alimentară și că s-au luat măsuri în premieră pentru sectorul agricol. "Nu pot fi efecte într-o zi, să avem răbdare", a afirmat el.

"Inflaţia, aproape 42%, m-am uitat şi eu pe cifrele de la INS, este influenţată în continuare de preţul de la energie, pentru că nu s-a reuşit companiile să închidă toate compensările. E posibil ca, dacă Ministerul Energiei închide acest capitol cu compensările pe energie, inflaţia să mai scadă, urmând apoi să facem faţă inflaţiei care vine din zona euro", a afirmat Ciolacu, la sediul PSD, întrebat cum comentează faptul că în România inflaţia a avut o creştere record, ajungând la 13,8%.

El a menţionat că scăderea inflaţiei depinde "de cât de bine se mişcă Ministerul Energiei în perioada următoare".

Marcel Ciolacu a mai spus că reprezentanţii coaliţiei de guvernare caută noi soluţii pentru sprijinirea populaţiei cu venituri mici.

"În primul rând avem un pachet de măsuri pentru susţinerea românilor în implementare şi căutăm soluţii să venim şi cu alte măsuri în perioada următoare. (...) Cred că cel mai bine este să ne terminăm discuţiile şi să avem toate cifrele din interiorul Guvernului, apoi vom lua decizia politică pe care mai mult ca sigur că împreună cu premierul o să venim la presă şi o să o anunţăm, să afle toţi românii. Cred că este nevoie să venim cu anumite măsuri", a afirmat acesta.

Liderul PSD a subliniat că nu e criză alimentară în România și a făcut referire la planul de măsuri pentru agricultură.

"E pentru prima oară când venim cu 10% bonus pentru cei care procesează în România, nu s-a mai întâmplat asta. Nu pot fi efecte într-o zi, nu s-a strâns recolta ca să avem ce să se proceseze. Să avem răbdare", a declarat Ciolacu.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri