Meleşcanu îi dă încă o lovitură sub centură lui Tăriceanu. Cum încearcă refacerea grupului parlamentar

Data actualizării: Data publicării:
calin-popescu-tariceanu-demisie-senat-inquamphotos-george-calin (3)
Foto: InquamPhotos/George Călin

Şeful Senatului, Teodor Meleşcanu caută sprijin la colegii săi din ALDE pentru refacerea grupului parlamentar, prin excluderea însă a lui Călin Popescu Tăriceanu.

O întâlnire în acest scop a avut loc în această dimineaţă în biroul lui Meleşcanu.

El a chemat mai mulţi parlamentari ALDE din Senat, pentru a-i convinge să facă un grup parlamentar. Concret, în acest sens, Meleşcanu are nevoie de încă şase parlamentari care au candidat pe listele ALDE la începutul legislaturii. Cei care i s-ar alătura nu ar mai putea face parte din ALDE.

Prin încercarea de a refacere a grupului parlamentar sub altă conducere, Meleşcanu îi dă încă o lovitură sub centură lui Călin Popescu Tăriceanu. 

Citiţi şi:

Partidul lui Tăriceanu s-a desființat. Deocamdată în Parlament

Totodată, în această după-amiază, Călin Popescu Tăriceanu ar fi convocat o şedinţă de urgenţă la Parlament pentru a discuta cu liderii ALDE ce este de făcut în condiţiile în care partidul e lovit şi în Senat şi în camera Deputaţilor.

Și la Camera Deputaților demisionarii ALDE vor încerca să atragă alți colegi să formeze un nou grup.

Plenul Camerei Deputaților a luat act, miercuri, de desființarea grupului ALDE din Camera Deputaților. Președintele de ședință, Carmen Mihălcescu (PSD), a citit în plen demisiile a 5 deputați din grupul ALDE - Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă, Mihai Niță, Ștefan Băișanu, Marian Cucșa - și a spus că în acest condiții se constată că grupul ALDE nu mai are numărul minim necesar de 10 deputaţi aleşi pe lista partidului pentru a avea grup. Demisionarii nu au anunţat cum vor proceda în continuare, astfel că momentan rămân neafiliaţi.

Cei cinci deputaţi sunt contestatari ai lui Tăriceanu şi Chiţoiu în ALDE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri