Ministrul Cristian Ghinea: Sebastian Ghiță a pus paparazzi pe urma mea

Data publicării:
cristian ghinea ministrul fondurilor europene gov.ro 1

 

Ghiță joacă ce știe și el. Probabil i-a mers cu guvernele de politicieni, face agitație la televizor, am paparazzi pe urma mea, sunt demascat că mă duc la restaurant să văd meciul în pantaloni scurți, de parcă este ilegal sau imoral să porți pantaloni scurți vara”, spune ministrul Ghinea într-un interviu acordat Revistei 22.

Ministrul spune că nu se va lăsa intimidat de demersul deputatului Sebastian Ghiță și îl asigură că actele care au fost date publicității referitoare la firmele și contractele sale, cuprinse într-un raport al Corpului de Control, vor ajunge la DNA.

România nu e Columbia, nu suntem o țară unde trebuie să-mi fie frică pentru siguranța mea și a familiei mele. Deși este un sentiment ciudat când vezi că ai o mașină pe urma ta care te tot pozează, ăia pot să aibă și altceva decât aparate foto. Dacă continuă, o să cer protecție de la serviciile statului”, a continuat Ghinea.

Ministrul fondurilor europene a mai arătat că s-a simțit încurajat de premierul Dacian Cioloș în demersul său de a denunța neregulile. „Nu aveți de să fiți timorați, a spus Cioloș, genul ăsta de activism și de scoatere la lumină a problemelor trebuie să fie model standard pentru guvern”.

Cristian Ghinea a mai anunțat pregătește un departament de prevenție a fraudelor în programele finanțate din fonduri europene, pornind de la o altă descoperire după audit-l pe care l-a făcut la minister, anume că în programul POSDRU a găsit oameni care au încasat câte zece salarii paralele în același timp. El a explicat că este vorba despre un adaos de program la sistemul informatic al ministerului, care până acum nu avea o caracteristică antifraudă. „Anunțul că facem asta a enervat deja pe foarte multă lume. Am făcut un grup de lucru cu DNA, ANI, DLAF, SRI și facem designul acestui sistem prin care să prindem fraudele înainte să le dăm banii, nu după ce i-am dat”, a mai spus Ghinea în interviul citat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri