Mircea Toma (ActiveWatch): „Facem scandal internațional”

Data publicării:
14112012 20m 20mircea 20jurnal-33532

Mircea Toma, președintele Agenției de Monistorizare a Presei – ActiveWatch, a anunțat în ediția de miercuri a „Jurnalului de seară” că organizația neguvernamentală pe care o conduce este pregătită să declanșeze un scandal internațional, prin prisma legăturilor cu rețeaua internațională „Reporters sans frontieres”, în cazul în care modificarea legislativă privind Consiliul Național al Audiovizualului nu va fi supusă dezbaterii publice.

„Noi, ActiveWatch, nu am reacționat până acum pentru că nu am avut garanția că acest document există în mod oficial, că este recunoscut, decât implicit. Vom lansa mâine un avertisment: dacă mâine apare explicit pe biroul Guvernului, fără să fi fost trecut prin dezbatere publică, cum ar fi normal, facem scandal internațional”, a declarat Mircea Toma.

„Vom adăuga acestui bulgăre (de reacții internaționale – n.r.) rostogolirea noastră”, a conchis Mircea Toma.

Membrii Consiliului Audiovizualului pot fi demiși la propunerea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, în ședința comună a celor două camere parlamentare, cu votul majorității deputaților și senatorilor prezenți, se arată într-un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii Audiovizualului. Aprobarea proiectului s-a amânat, însă, miercuri, ca și săptămâna trecută, a declarat pentru Digi24 Andrei Zaharescu, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri