Monica Macovei: „Prin oamenii fostei Securităti, USL vrea să controleze justiția și presa”

Data publicării:
monica 20macovei 20europarlamentar 20mfax-44099

Monica Macovei, europarlamentar PDL, a criticat azi demersurile USL, așa cum reies din declarațiile unor membri ai partidelor din Uniune, de a ataca instituții ale statului.

„Instrumentul trio-ului Voiculescu – Antonescu – Ponta în atacarea instituțiilor statulului de drept este în aceste zile un senator PNL care a recunoscut public că a colaborat cu Securitatea și care acum cere desființarea Agenției Naționale de Integritate și amputarea puterilor Consiliului Național al Audiovizualului”, susține Monica Macovei.

„Desființarea ANI i-ar face fericiți pe politicienii care nu vor să li se controleze averile, dar ar încălca prevederile Mecanismului de Cooperare și Verificare, care a cerut crearea Agentiei”, scrie Monica Macovei pe blogul personal.

În plus, susține europarlamentarul PDL, „tăierea atribuțiilor CNA îi lasă cale liberă colaboratorului Securității Dan Voiculescu, patronul trustului Intact, să intensifice atacul mediatic asupra justiției ori împotriva altui inamic personal, fără a primi sancțiuni”.

„Toate demersurile din aceste zile par să fie coordonate de Voiculescu, colaborator al Securității și inculpat penal. (...) Cheia atacurilor din ultimele zile este în buzunarul lui Voiculescu, care vrea să controleze România și după 23 de ani de la Revoluție”, susține Monica Macovei.

Senatorul Sorin Roșca Stănescu a spus marți că ar fi nevoie de o nouă lege a audiovizualului şi ar dori ca CNA să fie redus strict la o instituţie ce veghează la standardele tehnice de emisie ale posturilor de radio şi televiziune, iar eventuale încălcări ale legii să fie lăsate pe seama parchetului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri