Moșteanu (USR PLUS) spune că demisia miniștrilor depinde de ce se întâmplă astăzi

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - SEDINTA GUVERN - 19 AUG 2021
Vicepremierul Dan Barna și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Demisia miniștrilor USR PLUS din Guvern depinde de “ce se mai întâmplă pe plan politic” în cursul zilei de luni, în contextul întâlnirii dintre președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu, care vor discuta despre criza guvernamentală, spune Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al formațiunii.

“Depinde de fiecare dintre ei. Va fi o discuție în cursul zilei de azi. Vom vedea ce se mai întâmplă pe plan politic. Este o întâlnire la Cotroceni.

Va fi o decizie pe parcursul zilei de azi”, a declarat Ionuț Moșteanu.

“Este o moțiune înregistrată la Parlament de vineri seara și se trage de timp. De la PSD auzim numai declarații care se schimbă de la zi la zi într-un mod miraculos și surprinzător”, a mai precizat liderul deputaților USR PLUS.

Acesta a spus că “moțiunea n-are cum să nu treacă”.

„Parlamentarii USR PLUS sunt sunați de membri ai echipei lui Cîțu să-și retragă semnăturile”, a precizat acesta.

Moșteanu a spus că liderul PSD Marcel Ciolacu trebuie să dovedească faptul că "nu are comandă dublă”.

„Dacă vrea să dovedească domnul Marcel Ciolacu că nu are o comandă dublă, să dea drumul oamenilor dânsului să vină la birourile permanente (...). Trebuie să vină astăzi (luni – n.r.), dacă îl vor plecat pe Cîțu, așa cum spune de 8 luni. Dacă nu, și se confirmă că a pus PSD la remorca domnului Florin Cîțu, atunci vor juca la offiside cum au jucat celelalte două zile. În ultimele două ședințe de BPR”, a spus Moșteanu.

În ceea ce privește semnăturile de pe moțiunea de cenzură, Moșteanu a spus că acestea sunt valide, deși au fost contestate.

„Legat de semnături, văd că echipa domnului Florin Cîțu contestă semnăturile parlamentarilor. Este fără precedent în Parlament. O semnătură olografă este o semnătură olografă și atunci când este semnată sau atunci când este pe un șervețel sau pe un colț de hârtie. De un an și jumătate, în Parlamentul României se votează prin telefon. S-au votat legi importante prin telefon pentru toți românii cu un simplu apel telefonic pentru sau împotrivă. Se votează electronic pe tabletă, niște tablete în spatele cărora niciodată nu știm exact cine este.

De un an și ceva se admit semnături trimise scanat de către parlamentari pentru înregistrarea proiectelor de legi (...) cu semnături olografe trimise scanat. Există preluare pe suport digital a semnăturii olografe, când mergem la pașapoarte, la permise, la consulate, la ANAF. Doar semnatarul poate contesta autenticitatea acelei semnături. Niciun parlamentar nu contestă semnătura”, a mai spus Moșteanu.

Coaliția de guvernare este pe punctul de a se destrăma, după ce Florin Cîțu l-a demis săptămâna trecută pe ministrul justiției, Stelian Ion, iar partenerii din USR PLUS au depus o moțiune de cenzură împotriva guvernului, alături de AUR.

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au fost convocate din nou pentru luni, la ora 12:00, pentru a stabili calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse vineri noaptea de parlamentarii USR PLUS şi AUR.

 

Liderii USR PLUS au anunțat că miniștrii formațiunii își vor depune demisiile la începutul acestei săptămâni.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică seara, că „există suspiciuni” în legătură cu semnăturile de pe moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR și tocmai de aceea ar fi nevoie de o întâlnire fizică, nu online, a membrilor Birourilor Permanente, care trebuie să aprobe moțiunea și să stabilească un calendar pentru dezbatere și vot.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri