Nicolae Ciucă: Dacă Nicușor Dan rămâne independent, PNL nu susține această candidatură

Data actualizării: Data publicării:
primar general si ldierul pnl
Nicușor Dan și Nicolae Ciucă. Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, că Partidul Naţional Liberal nu va susţine o candidatură a lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei, dacă acesta alege să intre în cursa electorală ca independent. Liderul liberalilor a mai spus că, în acest moment, Sebastian Burduja, președinte interimar al PNL București, trebuie să își asume candidatura la Primăria Bucureștiului.

"Dacă rămâne independent, PNL nu susţine această candidatură", a spus liderul liberal.

El a făcut referire la discuţiile recente.

"Am purtat discuţii cu domnul primar Nicuşor Dan şi am clarificat această situaţie în care domnia sa va voi să candideze la Primăria Capitalei, dar fără susţinerea Partidului Naţional Liberal", a precizat Ciucă.

Întrebat referitor la nume vizate pentru a candida la alegerile pentru Primăria Generală, preşedintele PNL a afirmat că Burduja, care conduce PNL București, cu toate că e interimar, trebuie să-și asume candidatura.

"Cert este că în momentul de faţă avem nominalizat un preşedinte interimar în persoana domnului Sebastian Burduja şi consider că este foarte important, ca preşedinte de filială, să îşi asume şi candidatura la Primărie", a mai afirmat Ciucă. 

În urmă cu câteva zile, Nicolae Ciucă a mai vorbit despre acest subiect, răspunzând unei declarații recente a lui Nicușor Dan, care a spus că își dorește să candideze la alegerile locale 2024, pentru un nou mandat la PMB, ca independent susținut de partidele de dreapta.

"Discuţia cu Nicuşor Dan este mai veche, dumnealui a candidat la Primărie şi cu susţinerea PNL (..) Astăzi, PNL are şi capacitatea administrativă, pentru că, dacă ne uităm la ce au realizat administraţiile liberale, este necesar să vorbesc despre ce a făcut Emil Boc la Cluj, ce a făcut Ilie Bolojan la Bihor, Ion Dumitrel, în Alba, Gheorghe Flutur la Suceava. PNL a demonstrat că are capacitatea să administreze şi local şi regional, ca atare nu putem să nu avem un candidat în Bucureşti", a spus preşedintele PNL, despre susţinerea candidaturii lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei într-un interviu la RFI.

Nicolae Ciucă a continuat, clarificând că în situația în care "Nicuşor Dan vrea să mai primească susţinerea PNL, are o singură soluţie, să se înscrie în PNL.”

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri