De ce nu a fost mobilizat Nicolae Ciucă pentru exercițiul rezerviștilor

Data actualizării: Data publicării:
nicolae ciuca in uniforma militara gesticuleaza
Nicolae Ciucă este general în rezervă, fost ministru al Apărării. Foto: Facebook

Premierul Nicolae Ciucă, general în rezervă și fost ministru al Apărării, a fost întrebat joi dacă a fost chemat în armată în cadrul exercițiului de mobilizare a rezerviștilor, care se desfășoară în aceste zile.

„Aceste exerciții în actualul context este cât se poate de sensibil și de fiecare dată atunci când s-au desfășurat astfel de activități de exerciții - pentru că ele sunt exerciții - au existat aceste temeri legate de motivul pentru care se desfășoară aceste activități. În acest moment, așa cum am fost informat, sunt exerciții care erau în planul de pregătire, în planul de verificare a modului în care se poate desfășura un proces de chemare a rezerviștilor punctual în două-trei județe. Nefiind în județele respective, nu am fost chemat”, a răspuns premierul Nicolae Ciucă.

Ministerul Apărării Naționale verifică stadiul pregătirii populației, a economiei și a teritoriului pentru apărare în cadrul unui exercițiu de mobilizare care se va desfășura săptămâna aceasta în județele Dolj și Vâlcea.  

Exercițiul de mobilizare, care se numește MOBEX DJ-VL-22, are „caracter de  rutină”, activități similare fiind organizate în acest an și în județele Bihor și Sălaj, în luna iunie, precizează un comunicat.

Pe durata evenimentului de instruire, doar o parte din rezerviștii cuprinși în planurile de mobilizare și care au domiciliul pe teritoriul celor două județe vor fi chemați la unități militare pentru activități specifice de pregătire.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri