Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu susțin pragul de 9.000 de lei pentru abuzul în serviciu

Data actualizării: Data publicării:
nicolae ciua si marcl ciolacu de vorba la pupitru
Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Liderii coaliției de guvernare Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis miercuri seară să susțină propunerea Ministerului Justiției privind pragul de 9.000 de lei la infracțiunea de abuz în serviciu, după ce Senatul a adoptat măsura instituirii unei valori de 250.000 de lei pragului de la care este pedepsită cu închisoarea această infracțiune.

„În această seară, am decis să susținem propunerea Ministerului Justiției privind pragul de 9000 de lei la infracțiunea de abuz în serviciu.

L-am mandatat pe liderul grupului PNL de la Camera Deputaților, Gabriel Andronache, să depună acest amendament în numele Partidului Național Liberal, în vederea susținerii și adoptării lui”, arată mesajul premierului și președintelui PNL, Nicolae Ciucă.

„Am luat act de răspunsul Ministerului Justiției la solicitarea pe care am făcut-o și de propunerea privind instituirea unui prag de 9 mii de lei în ceea ce privește abuzul în serviciu.

Coaliția de guvernare va susține propunerea venită din partea specialiștilor din Ministerul Justiției.

Am discutat și cu premierul Ciucă și ne vom însuși amendamentele la această lege”, transmite președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Ministerul Justiției susține adoptarea de către Camera Deputaților a unui prag de 9.000 de lei pentru infracțiunea de abuz în serviciu pedepsită cu 2 până la 7 ani de închisoare. Instituția propune astfel modificarea Codurilor Penale în conformitate cu deciziile CCR la o valoare mult mai mică decât cea adoptată miercuri de Senat, de 250.000 de lei.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri