Nicuşor Dan nu crede că alegătorii PNL o vor susţine pe Gabriela Firea la alegerile pentru Primăria capitalei

Data actualizării: Data publicării:
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan nu crede că electoratul PNL ar putea să o susţină pe Gabriela Firea pentru un nou mandat la Primăria Capitalei.

„Suntem în politică. Fiecare dintre noi suntem, cumva, obligaţi să ne comportăm în funcţie de ceea ce doresc oamenii care ne-au dat şi de la care sperăm să obţinem votul. Şi eu cred că în Bucureşti există o majoritate de dreapta, care s-a manifestat foarte puternic în 2019-2020 şi a spus: „Ne-am săturat de Gabriela Firea, de PSD”. În această majoritate există un grup important de oameni care susţin de multă vreme PNL-ul şi eu cred că aceşti oameni vor împinge PNL-ul către o guvernare care să nu fie o spoială, să nu fie o chestiune de imagine, să fie o chestiune serioasă”, a spus primarul la B1TV, potrivit Agerpres.

„Mie mi-e greu să cred că nişte oameni raţionali, nişte oameni maturi - cam acesta este electoratul PNL-ului -, pragmatici, care au ieşit în 2020 şi au spus: „Ne-am săturat de Firea şi de PSD”... mi-e greu să cred că poţi să îi duci pe oamenii aceştia să spui: „E 2024, ne-am răzgândit, votaţi-o pe Firea””, a adăugat Nicuşor Dan.

În opinia sa, „foarte mulţi oameni înţeleg” faptul că, în administraţie, implementarea unui proiect presupune un şir de decizii, înainte de a exista un rezultat concret. El a adăugat că la începutul mandatului, toate eforturile sale s-au axat pe evitarea falimentului PMB, dar că a evitat să facă declaraţii pe această temă, pentru a nu prejudicia instituţia.

„Inclusiv în momentul acela existau oameni care mă opreau pe stradă şi îmi spuneau: „Să ştiţi că noi înţelegem ce faceţi, vă susţinem”', ceea ce pentru mine era foarte bine, sufleteşte”, a mai spus el.

El a făcut referire şi la datele unui sondaj recent, remarcând o creştere a gradului de încredere în activitatea PMB şi a primarului general.

„Acum un an şi jumătate era mult mai rău. Deci, lucrurile încep să se vadă şi e foarte important că sunt foarte mulţi bucureşteni care înţeleg că trebuie să începi cu fundamentul. Nu poţi să clădeşti dacă tu ai o datorie de 3 miliarde şi nu vine nimeni la contractele pe care tu le scoţi. Am reuşit să facem asta. Nu poţi să rezolvi problema apei calde dacă nu aloci suficienţi bani ca măcar să plăteşti subvenţia, ca după ce plăteşti subvenţia să poţi să faci investiţii. Şi oamenii încep să înţeleagă lucrul acesta. Şi faptul că iarna asta a fost mai bună eu cred că e o dovadă că ne ţinem de cuvânt”, a spus edilul.

În acest sens, Nicuşor Dan a invocat şi alte exemple, precum tramvaiele noi sau lucrările de la pasajul Doamna Ghica.

Edilul general a precizat că în acest moment are o „relaţie corectă” cu PNL şi că majoritatea Consiliului General al Capitalei „funcţionează”. El a admis că „mai apar tensiuni”, dar a adăugat că se străduieşte ca toate „asperităţile” să fie diminuate.

„Bineînţeles că atunci când sunt mai mulţi oameni care trebuie să se pună de acord mai apar tensiuni, dar eu mă străduiesc - din respect pentru susţinătorii PNL-ului, ai PMP-ului, ai USR-ului - ca toate asperităţile acestea să fie cât mai mici”, a susţinut el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri