Nicuşor Dan spune că sunt șanse pentru o „construcţie de dreapta”: Trebuie să faci ceea ce îţi spune electoratul tău

Data publicării:
Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan.
Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan. Foto: Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, spune că speranţa unei „construcţii de dreapta” care să ofere perspectiva câştigării alegerilor „nu este închisă” nici la nivel local, nici la nivel naţional.

Potrivit acestuia, publicul de dreapta îşi doreşte o construcţie care să aibă în vedere nevoile antreprenorilor şi ale „elementelor dinamice din societate” şi care să „ofere o perspectivă de câştigare” a alegerilor parlamentare, potrivit Agerpres.

„Cred că există o aşteptare a publicului de dreapta din România ca o construcţie care să se uite şi la antreprenori, care să se uite şi la liberii profesionişti, care să se uite la elemente dinamice din societate să ofere o perspectivă de câştigare alegerilor parlamentare. Eu cred că această speranţă nu este închisă nici la nivel local, nici la nivel naţional.

Există o singură regulă în politică: trebuie să faci ceea ce îţi spune electoratul tău să faci, pentru că tu eşti acolo ca să reprezinţi nişte oameni care ţi-au dat nişte voturi. În 2020 nu a fost deloc simplu. Am participat la multe din discuţiile care au avut loc atunci şi au fost câteva luni de discuţii până s-a ajuns la o formulă în care fiecare a lăsat de la el şi s-a mers împreună. Şi asta pentru că publicul, oamenii de dreapta din Bucureşti au vrut asta”, a spus primarul general, pentru TVR Info.

El a precizat că partidele de dreapta trebuie să le răspundă cetăţenilor care îşi doresc ca în Bucureşti „să se întâmple lucruri esenţiale”, nu „nişte chestiuni de imagine fără niciun fundament”. Totodată, Nicuşor Dan a apreciat că s-a făcut o greşeală în 2016, când PNL şi USR au avut candidaţi diferiţi la alegerile locale.

„Noi am avut un experiment nefericit în 2016. Toţi suntem de vină, inclusiv eu. Şi inclusiv publicul care ne-a îndemnat în momentul acela să mergem separat. Nu a existat o candidatură (comună a dreptei, n.r.) şi a câştigat PSD. Şi, cumva, acelaşi lucru s-a întâmplat şi la nivel naţional în 2016, când a câştigat PSD la nivel naţional cu undeva la 45% şi au fost mai multe formule de guvern în spatele cărora era Liviu Dragnea”, a spus Nicuşor Dan.

El a adăugat că Bucureştiul „are o întârziere foarte mare” faţă de oraşele din vestul ţării, din cauză că în acest oraş a existat timp de 12 o administraţie PSD.

„Indiferent cine o să fie candidatul PSD, el o să aibă undeva între 30-40%. Ca să avem o guvernare de dreapta, trebuie să avem un candidat unic pe dreapta”, a spus primarul general.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri