Noul ambasador britanic la Bucureşti a adoptat un urs din rezervaţia Zărneşti

Data actualizării: Data publicării:
Andrew Noble ambasador UK_inquam ganea (2)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Andrew Noble, noul ambasador britanic la Bucureşti, a anunţat în timpul conferinţei de presă ţinute marţi că a adoptat un urs din rezervaţia Zărneşti, iar noul membru al familiei sale va aduce profunzime în relaţia copiilor lui cu România.

Andrew Noble ambasador UK_inquam ganea (2)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Ambasadorul a subliniat: „Bogăţia ecologică din ţară este foarte apreciată. Am spus deja că prietenii şi colegii români de la Londra sunt foarte importanţi. Este nou pentru mine, ca diplomat, pentru că în anii 1980 nu exista aproape nicio legătură personală între ţările noastre”.

Cel mai nou membru al familiei Noble este ursul Hansel.

„Deşi de puţin timp în România, l-am adoptat deja pe Hansel, care este un urs din rezervaţia Zărneşti. Pot să vă asigur că atunci când copiii mei se vor întoarce la şcoală în Marea Britanie, faptul că un membru al familiei locuieşte doar în România va reprezenta o profunzime a relaţiilor lor”, a explicat Noble. 

România este, în viziunea lui, o ţară foarte diferită faţă de cum era în urmă cu 30 de ani. „Am impresia că acum am ajuns pentru prima dată. Poporul trăieşte foarte diferit. Anii au fost grei şi pentru români, dar şi pentru diplomaţii de la Bucureşti”, a remarcat el.

După ce a petrecut trei ani în România, ca cel mai tânăr membru al echipei ambasadei britanice la Bucureşti, între 1983 şi 1986, Andrew Noble a revenit aici în urmă cu o lună. Mai întâi, la Iaşi, unde a aprofundat studiile de limba română, începute în ianuarie la Londra, apoi la Bucureşti, pentru a-şi prelua mandatul.

„Frumuseţea ţării este mult mai bine cunoscută şi apreciată decât în trecut. Atunci, oamenii ştiau de Dracula şi Castelul Bran. Acum relaţia este mai inteligentă: britanicii vorbesc despre Sighişoara şi Vlad Ţepeş. Chiar dacă nu este aspectul cel mai interesant al ţării, este deja o dezvoltare a cunoştinţelor de dinainte”.

El apreciază că preşedinţia Consiliului Europei deţinută de România va fi un prilej pentru a fi folosite toate legăturile care există cu ţara noastră.

Andrew Noble a intrat în diplomaţie în anul 1982, iar în perioada 1983-1986 a activat în ambasada de la Bucureşti, ca secretar grad III şi II.

De-a lungul timpul, a mai avut misiuni la Bonn, Cape Town, Atena şi Berlin.

Înainte de a fi numit ambasador în România, Andrew Noble a fost, în perioada 2014-2017, ambasador al Marii Britanii în Algeria.

Noul ambasador britanic este căsătorit şi are patru copii.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri